2 min læsningUEFA-præsident vender 180 grader: Det er en god ide

UEFA-præsident, Aleksander Ceferin, bakker nu op om et afrikansk land til et samlet europæisk VM-bud for værtskabet i 2030.

2 min læsning
Patricia De Melo Moreira/AFP/Ritzau Scanpix

Det marokkanske landshold har opnået en vis status.

Efter en historisk VM-slutrunde i Qatar kom det nordafrikanske land i marts med i buddet om et VM på europæisk jord i 2030.

Det drejer som et samlet bud med Spanien og Portugal – begge landshold som Marokko slog ud på deres vej til VM-bronzekampen. De to europæiske lande tog også Ukraine med i buddet i oktober 2022.

Efter UEFA-kongressen onsdag, hvor Ceferin officielt blev genvalgt som præsident, sagde sloveneren, at det var en god ide, at Marokko kom med i buddet.

– Det giver mening at gå sammen med Marokko. Marokko er meget, meget tæt på Spanien og Portugal, sagde Aleksander Ceferin.

Tilbage i 2018 lagde Marokko billet ind på værtskabet til VM 2026, som blev vundet af Canada, USA og Mexico.

Senere i 2018 luftede politikere i Spanien ideen om et samarbejde med marokkanerne, men dengang var holdningen fra UEFA-præsidenten en lidt anden.

Journalister: Gammel kending tæt på midlertidigt træner-job i Chelsea

– Nogen bliver nødt til at sige til politikerne, at det ikke er op til dem, hvem der skal være værter for EM eller VM. Jeg er ikke tilhængere af værtskaber på tværs af forbund (på tværs af kontinenter, red.), sagde Ceferin i december 2018 ifølge ESPN.

På onsdagens kongres begrundede Aleksander Ceferin sin tøven med et værtskab på tværs af kontinenter med, at det var før han vidste, at Europa kun ville have et enkelt bud på VM-slutrunden.

Storbritannien og Irland var nemlig også klar med et bud på VM 2030, som Ceferin var stor tilhænger af, men det bud blev senere styret mere mod et værtskab for EM-slutrunden i 2028.

Download campo.dk’s app og hold dig opdateret på de seneste fodboldnyheder:

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

ESPN skriver, at også et sydamerikansk bud til værtskabet for VM 2030 er på trapperne, hvor blandt andet Uruguay og VM-vinderne fra Argentina er blandt fire nationer til et samlet værtskab.

Saudi-Arabiens ambitioner for landets fodboldkultur har også ledt til spekulationer om, hvorvidt det mellemøstlige land vil byde på et VM-værtskab i 2030.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer