Premier League

Premier League med store ændringer: Brud på menneskerettigheder kan betyde diskvalifikation

Brud på menneskerettigheder er en af flere "diskvalificerinde hændelser", som kan koste ejerskabet af en Premier League-klub.

Foto: Michael Regan/Reuters/Ritzau Scanpix

Manchester City, Newcastle og måske snart Manchester United.

Udover at spille i toppen af Premier League, har de alle det tilfælles, at de snart kan være ejet af mellemøstlige rigmænd, der har kontakt til den absolutte top i deres respektive lande. Lande som Qatar, De Forenede Arabiske Emirater og Saudi-Arabien.

Alle tre lande, der desværre også har et andet syn på menneskerettigheder end i den vestlige verden.

Det vil Premier League dog forsøge at sætte en stopper for nu.

De har torsdag udgivet et statement, hvor de skriver, at ejere, der bliver fundet skyldige i at have forbrudt sig mod menneskerettighederne, baseret på Global Human Rights Sanctions Regulations 2020, kan blive vurderet som diskvalificeret i deres ejerskab.

Derudover har ligaen også magten til at blokere folk fra at blive direktører i klubberne, såfremt de undersøges for adfærd, der falder ind under kategorien “diskvalificerende hændelser”.

United-legende drømmer om job i Premier League: Måske om to-tre år

Premier League har tidligere modtaget stor kritik fra blandt andet Amnesty International, efter Saudi-Arabiens Public Investment Fund (PIF, red.) købte Newcastle United, på trods af mangel på menneskerettigheder.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P