Premier League

De største nogensinde? Legendariske PL-managere begge optaget i Hall of Fame

Manchester United og Arsenal oplyser onsdag, at Sir Alex Ferguson og Arsene Wenger er blevet optaget i Premier Leagues Hall of Fame. Det er første gang, at der bliver indlemmet managere i Premier Leagues Hall of Fame.

De to tidligere managere i Premier League, Manchester Uniteds Sir Alex Ferguson og Arsenals Arsene Wenger, er begge blevet optaget i Premier Leagues Hall of Fame.
Foto: Eddie Keogh/Reuters/Ritzau Scanpix

17 år.

Så længe stod de to legendariske managere overfor hinanden i hvert sit taktiske felt.

Sir Alex Ferguson for Manchester United og Arsene Wenger for Arsenal.

Nu er de begge blevet optaget i Premier Leagues Hall of Fame. Det oplyser både Manchester United og Arsenal onsdag.

De to tidligere rivaler er de første nogensinde til at blive optaget i Premier Leagues Hall of Fame for deres bedrifter som managere.

Sir Alex Ferguson stod i spidsen for Manchester United i hele 27 år – fra 1986 til 2013. Her førte han den stolte traditionsklub til intet mindre end 13 mesterskaber.

Arsene Wenger fik hentet tre mesterskaber hjem til Arsenal i sine 22 år i spidsen for klubben fra det nordlige London fra 1996 til 2018. Han huskes særligt for ‘The Invincibles-sæsonen’ i 2003/04, hvor Arsenal vandt mesterskabet uden at lide et eneste nederlag undervejs.

Har du set videoen? Sir Alex Ferguson springer ud som skuespiller sammen med Ryan Reynolds

Til trods for den tidligere rivalisering mellem de to ikoniske managere, er der i dag ikke andet end gensidig respekt at spore hos dem begge.

– At dele dette med Sir Alex er en stor ære for mig. Det er som to boksere; man kæmper som gale og går tiden ud. I sidste ende har man respekt, og det vil være en god mulighed for at mødes med ham, og dele en god flaske vin sammen med minder om vores tidligere slag, siger Arsene Wenger.

Sir Alex Ferguson sætter pris på den store anerkendelse ved at være blevet indlemmet i Hall of Fame.

– Jeg er virkelig glad for at blive indlemmet i Premier Leagues Hall og Fame. Det er en ære, når man modtager sådan en anerkendelse. Det handler dog ikke kun om mig som person. Det handler om jobbet i Manchester United og det bånd vi knyttede over mange år, så jeg er også stolt på vegne af klubben, staben og mine spillere, lyder det fra Sir Alex Ferguson, der også har ros til sin tidligere rival.

– Jeg føler, at Arsene er en meget værdig indlemmelse (i Hall of Fame, red.), da han transformerede Arsenal fantastisk. De blev et vanskeligt hold at kæmpe mod, og vi ønskede begge at vinde, hvilket motiverede os begge yderligere. Igennem årene siden pensionen har vi været sammen til middag i en lille restaurant i Schweiz, som han kender godt. Han er en meget interessant mand, og jeg nyder hans selskab, men det er stadig mit job at vælge vin! Forklarer Ferguson.

Schmeichel og fem andre indlemmet i Premier Leagues Hall of Fame – se navnene her

De to klubikoner er som nævnt de første managere i Premier Leauges Hall of Fame.

Her tilslutter de sig 16 tidligere Premier League-spillere, herunder også danske Peter Schmeichel, der fik en plads i 2022.

Se hele Premier Leagues Hall of Fame

Indlemmet i 2021:

Alan Shearer
Thierry Henry
Eric Cantona
Roy Keane
David Beckham
Dennis Bergkamp
Frank Lampard
Steven Gerard

Indlemmet i 2022:

Patrick Vieira
Wayne Rooney
Ian Wright
Peter Schmeichel
Paul Scholes
Didier Drogba
Vincent Kompany
Sergio Aguero

Indlemmet i 2023 (indtil videre):

Sir Alex Ferguson
Arsene Wenger

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P