3F Superligaen

Ny storaktionær i AaB: Hvem er SSE22, og hvad vil de?

Sports Strategy Excellence 22 er ny storaktionær i AaB. Men hvem er de egentlig, og hvad vil de med AaB. Læs mere om SSE22 her.

Hvem er SSE22, og hvad vil de med AaB?
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Torsdag melder Superliga-klubben AaB, at man har sikret sig en ny storaktionær i klubben i form af Sports Strategy Excellence 22 – også kaldt SSE22.

Et firma som ledes af den tidligere tyske landsholdsspiller Thomas Hitzlsperger samt Bernhard Peters, Joachim Hilke, Ole Jan Kappmeier, Finn Meinecke og Jan Peters.

Men hvem er SSE22, og hvad er det egentlig planen, at de skal foretage sig i AaB?

I den officielle pressemeddelelse udsendt af AaB tidligt torsdag fremgår det, at SSE22 har betydelige sportslige kompetencer og langvarig erfaring fra international fodbold.

Det oplyses, at AaB og SSE22 sammen vil videreudvikle klubbens sportslige sektor, hvor udviklingen af lokale unge talenter og AaB-Akademiet i sin helhed vil være i centrum med målet om at udvikle kompetente spillere til førsteholdet og til international fodbold. Men det helt store langsigtede mål er at skabe et Superligahold, der permanet er en del af toppen af dansk fodbold.

Det berettes, at man fra alle parters side er enige om, at udvikling skal være bæredygtig og langsigtet til gavn for aktionærer, fans, sponsorer, medarbejdere og de mange interessenter, som bakker op om AaB.

AaB-boss om fyring: Kan forhåbentlig bringe ny energi

Hvem er SSE22?

SSE22 er en tysk virksomhed med hovedsæde i Hamburg, der, som nævnt, ledes af Thomas Hitzlsperger, Bernhard Peters, Joachim Hilke, Ole Jan Kappmeier, Finn Meinecke og Jan Peters.

De seks tyskere har skabt SSE22 med det formål at investere i og bidrage til at udvikle AaB sportsligt og strategisk. I den officielle meddelelse udsendt af AaB fortæller den tidligere administrende direktør i VfB Stuttgart og tysk landsholdsspiller med 52 kampe på CV’et, Thomas Hitzlsperger;

– Vi er begejstrede og beærede over at blive en del af AaB, som er en af Danmarks mest prominente fodboldklubber med en stolt historie.

– Vi har undervejs i forløbet haft mange positive samtaler med AaB’s bestyrelse og er helt på linje i forhold til fremtidsplanerne for klubben. Vi vil gerne takke bestyrelsen for tilliden, og sammen ønsker vi at arbejde hårdt for igen at skabe succes for AaB og klubbens loyale fans, lyder det fra Thomas Hitzlsperger.

Bernhard Peters, tidligere sports- og akademidirektør i fodboldklubberne TSG 1899 Hoffenheim og Hamburger SV og tidligere tysk landstræner i hockey, supplerer:

– Vores mål er at forstærke AaB gennem en holistisk struktur fra græsrødderne i AaB-Akademiet og op til Superligatruppen. Nordjylland og det lokale fællesskab i og omkring Aalborg er et fantastisk område, som skal være grundlaget og kernen for vores sportslige idéer. Vi glæder os over mulighederne og ser frem til at arbejde sammen med klubbens ledelse, stab, administration, lokalområde og fans i bestræbelserne på at opnå det bedste for klubben.

– Vi er overbeviste om, at en holistisk strategi er drivkraften bag en bæredygtig udvikling i en fodboldklub. Sammen med staben og spillerne i AaB, byen Aalborg og regionen Nordjylland vil vi i de kommende år forsøge at udnytte klubbens fulde potentiale gennem et langsigtet samarbejde, slutter Peters.

Du kan læse mere om det konkrete i aftalen mellem AaB og SSE22 herunder

Bekræftet: Ny storaktionær i AaB

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P