3 min læsningHøjbjerg drømmer om trænerjob – suger til sig fra Pep, Mourinho og Conte

27-årige Pierre-Emile Højbjerg har mange år som spiller endnu. Alligevel har midtbanespilleren en trænerdrøm i maven og forsøger at indhente erfaring fra sine forskellige trænere gennem karrieren.

3 min læsning
Pierre-Emile Højbjerg drømmer om at trænervejen efter sin spillerkarriere.
Foto: REUTERS/Dylan Martinez.

Pep Guardiola, José Mourinho og nu Antonio Conte.

Det er ganske store trænernavne, som Pierre-Emile Højbjerg har spillet under. Det har Tottenham-spilleren udnyttet gennem sin karriere.

I et interview med BT Sporten afslører han, at han gør brug af adgangen til de store trænere, da han har en drøm om en dag selv at stå i front for et hold.

– Ja, en dag kunne jeg måske godt tænke mig selv at få nøglerne til et fodboldhold, siger Højbjerg og uddyber om sin erfaring med de trænere, han har arbejdet sammen med:

– Hvordan kan man som træner skabe en relation og atmosfære, hvor spillerne vil gøre alt for hinanden? De bedste trænere, jeg har haft, er dem, der har overbevist hele holdet om, at nu går vi i den her retning. Og dem, der ikke har villet følge den retning, har fået lov at finde et andet sted at spille. Men de trænere, der har villet gøre alle glade og har svævet mellem varmt og koldt…det bliver bare lunken havregrød for mig.

Tottenham-boss gav sviner til både ledelse og spillere – nu reagerer Højbjerg

I sin spillerkarriere som senior har Pierre-Emile Højbjerg været forbi Bayern München, FC Augsburg, Schalke 04, Southampton og nu Tottenham. Derfor har han også mødt flere cheftræner på sin vej.

Blandt de mere prominente navne er Pep Guardiola (dengang i Bayern München, red.), José Mourinho (dengang i Tottenham, red.) og Antonio Conte (nuværende Tottenham-manager, red.).

– Jeg synes, at Guardiola er fascinerende i forhold til sine analyser. Hans måde at se spillet på. Han udvikler hele tiden sin spillestil. Jeg kunne rigtig godt lide Mourinhos personlighed og ærgerrighed. Han lærte mig, at det ikke altid handler om at aflevere fra a til b, når man skal vinde fodboldkampe. Det er mere komplekst. Der er et spil i spillet, hvor det handler om at være pragmatisk, siger Højbjerg, inden han runder sin nuværende manager i Tottenham:

– Conte kan jeg rigtig godt lide i forhold til hans tilgang til den fysiske og intense del af spillet. Man kan lidt mere, end man lige tror. Man kan løbe lidt længere, end man selv er klar over. Det handler bare om at være ‘persistent’ (insisterende, red.).

Højbjerg mødte Rices vrede: Ingen kan lide dig

Pierre-Emile Højbjerg er netop nu samlet med resten af det danske landshold til de forestående EM-kvalifikationskampe mod Finland og Kazakhstan. Første kamp er mod Finland i Parken torsdag, og der er kick off klokken 20.45. Du kan se opgøret på TV2 og TV2 Play.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer