2 min læsningOfficielt: Her er Hazards anfører-erstatning på det belgiske landshold

Efter Eden Hazard lagde landsholdsstøvlerne på hylden efter Belgiens tidlige exit fra VM, er det nu blevet tid til, at en ny belgier skal lede holdet.

2 min læsning
Kevin De Bruyne er Belgiens nye anfører.
Foto: Francois Lenoir/Reuters/Ritzau Scanpix

Det belgiske landshold har ikke haft en officiel kaptajn siden deres skuffende tidlige VM-exit i december.

Kort derefter lagde deres daværende kaptajn, Eden Hazard, landsholdsstøvlerne på hylde og sagde altså farvel til både anføreskabet og det belgiske landshold generelt.

Siden da har det stjernespækkede belgiske landshold manglet en fælles leder, og eftersom landsholdet i de kommende uger er samlet for første gang siden VM, har man nu fundet ud af, hvem der skal føre holdet an, når de fredag møder Sverige i EM-kvalifikationen.

Valget er ikke overraskende faldet på en af truppens – og verdens – allerstørste stjerner, nemlig Kevin De Bruyne fra Manchester City.

Det bekræfter det belgiske fodboldforbund, RBFA, på sin hjemmeside.

Med hele 97 landskampe på CV’et er Kevin De Bruyne snart en af hele seks spillere på det nuværende belgiske landshold, der har spillet over 100 landskampe for ‘De Røde Djævle’, som de kalder sig.

Store navne som Romelu Lukaku, Thibaut Courtois og Jan Vertonghen alle har spillet flere kampe end City-stjernen, men han er formentlig blevet valgt på baggrund af det ekstremt høje niveau og lederskab, han har vist både i Manchester City og i sine 12,5 år på landsholdet.

Skidt nyt for Manchester City og Norge: Haaland skadet – forlader landsholdslejren

Nu 31-årige De Bruyne debuterede allerede for det belgiske landshold som 19-årig tilbage i 2010 og har sidenhen været en af de bærende kræfter på et meget succesfuldt belgisk landshold.

Som store højdepunkter står VM-bronzemedaljen i 2018 ud.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer