2 min læsningHvor og hvornår spilles Champions League-finalen 2023? Alt du skal vide om dette års fodboldfest

Vi er snart nået til tidspunktet på året, hvor fodboldturneringerne bliver afgjort, og her får du svaret på hvor og hvornår spilles Champions League-finalen?

2 min læsning
Hvor og hvornår spilles Champions League-finalen.
Fabrice Coffrini/AFP/Ritzau Scanpix

Hvor og hvornår spilles Champions League-finalen i 2023?

Sæsonafslutningen nærmer sig med hastige skridt – og det gælder ikke mindst også i Champions League, der runder hele fodboldsæsonen af.

Semifinalerne er veloverståede, og finalisterne er fundet – det bliver Manchester City mod Inter, der skal møde hinanden.

Derfor er der allerede nu god grund til at glæde sig til Champions League-finalen.

Det blev til et farvel til Champions League-veteranerne fra Real Madrid og AC Milan, da semifinalen blev sidste stop for disse mandskaber.

Og med den store finale ventende rundt om hjørnet, så er det med at blive klædt bedst muligt på til den helt store afslutning på verdens bedste klubturnering.

Her er det vigtigt at vide, hvor og hvornår Champions League-finalen spilles.

Så er der trukket lod – sådan ser Champions League-kvartfinalerne ud

Og heldigvis er UEFA velforberedte og har derfor allerede meldt klart ud, hvor og hvornår det store opgør om det legendariske trofæ finder sted.

Hvornår spilles Champions League-finalen 2023?

Det står klart, at Champions League-finalen vil finde sted i uge 23 – mere præcist løber Champions League-finalen af stablen lørdag den 10. juni klokken 21:00.

Se de vilde scener: Manchester City-fans invaderer banen i mesterskabsfejring

Hvor spilles Champions League-finalen 2023?

Champions League-finalen bliver i denne sæson afholdt på det legendarisk Atatürk Olympic Stadium i den tyrkiske storby Istanbul.

Atatürk Olympiske Stadion blev indviet med kampen mellem Galatasaray og Olympiakos den 31. juli 2002, og stadion rummer også faciliteter til at afholder internationale mesterskaber i atletik. Der er plads til 77.087 tilskuere.

Et ‘fun fact’ er, at det var her, Liverpool fuldførte sit legendariske comeback mod AC Milan i 2005.

Nede 3-0 i pausen, hvor AC Milan-legender som Paolo Maldini og Hernán Crespo stod for henholdsvis et enkelt og to mål, fik Liverpool vendt opgøret fuldstændig i anden halvleg på mål af Steven Gerrard, Vladimir Smicer og Xabi Alonso.

3-3 endte kampen i ordinær spilletid. Det samme var tilfældet efter 30 minutters forlænget spilletid. Og derfor måtte Champions League-finalen afgøres ved straffesparkskonkurrence, hvor Liverpool altså trak sig sejrrigt ud med 3-2.

HUSK: Du kan downloade campo.dk’s app i App Store og Google Play store. Se mere her:

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer