3F Superligaen

De er kommet blæsende ud til foråret: Har en mulighed for at lykkes med noget, som ingen i Danmark tror på

Lyngby Boldklub har hentet syv point i forårssæsonens første fire kampe i Superligaen - klubbens cheftræner peger selv på held som en af årsagerne til den nyfundne succes, men derudover har man også fastholdt troen på overlevelse hele vinteren igennem.

Lyngby Boldklub, Superligaen, Freyr Alexandersson.

De var dømt ude.

Efter at have overvintret som Superligaens absolutte bundprop, er Lyngby Boldklub nu blevet en reel kandidat til at overleve i Superligaen.

I efteråret formåede de kongeblå oprykkere blot at hente otte point efter 17 kampe, og først i den sidste kamp inden den lange vinterpause lykkedes man med at hente sæsonens første sejr.

Der resterer nu blot en enkelt runde af grundspillet i Superligaen, og i forårssæsonens første fire kampe er det blevet til to sejre, en uafgjort og et enkelt nederlag.

Man har altså næsten fordoblet sine point på fire kampe, og ligger nu side om side med AaB på sidstepladsen – og med AC Horsens inden for rækkevidde over nedrykningsstregen.

– Det er super dejligt – som altid faktisk. Men det er selvfølgelig altid sjovere, når man vinder fodboldkampe, siger Freyr Alexandersson til campo.dk, da han bliver adspurgt, hvordan det er at være cheftræner i Lyngby lige nu.

Den 40-årige islænding har dog svært ved at pege på, hvad det helt konkret er der lykkes for Lyngby på den anden side af vinterpausen.

– Hvis man kigger på de underliggende parametre fra efteråret og så her i foråret, så er der ikke så stor forskel.

– Men vi er lykkedes med at få marginalerne lidt med os, vi har været mere kyniske i felterne, vi har været klogere i vores spil, vi har taget bedre beslutninger både med og uden bold, og en gang imellem har vi også været en lille smule heldige – det var vi ikke så ofte i efteråret.

– Jeg har lidt svært ved at pege på noget specielt, som har været langt bedre end i efteråret. Jeg tror bare, vi har været en lille smule heldige, har haft god tro på tingene og så er vi ellers kommet blæsende ud af preseason, siger Freyr Alexandersson.

Foruden held, kynisme og bedre beslutninger, peger Lyngby-træneren altså på den fastholdte tro på tingene i Lyngby som en væsentlig faktor bag den nyfundne succes.

Men når man overvintrer som nummer chok, seks point efter sin nærmeste konkurrent og med 13 point op til den anden side af nedrykningsstregen – hvordan har man så fastholdt troen på noget som helst i de tre mørkeste og koldeste måneder på året?

– Vi tog en beslutning op til vinterferien om, at det vigtigste fra nu af var at bruge preseason og resten af superligasæsonen til at blive bedre.

– Det havde været nemt at lægge sig ned og have ondt af sig selv, eller begynde at tænke som individer og kun tænke på sig selv. Det italesatte vi, at det skulle vi ikke gøre. Vi skal gøre det sammen, for vi har en mulighed for at lykkes med et projekt, som ingen i hele Danmark, udover os selv, tror på.

– Hvis vi lykkes med det, vil det være kæmpestort for vores karrierer – måske noget, som vi aldrig kommer til at opleve igen; at komme ud af den situation, som vi var i.

– Vi har en rigtig dygtig trænerstab og vi har en utrolig godt sammensat spillertrup, som går i en fælles retning. Det er derfor, vi har haft tro på tingene hele vejen igennem.

Lyngby-chef: Ikke kun tre klubber, der skal kæmpe om overlevelse – der kommer til at være fire

Samtlige superligaklubber skal i aktion for sidste gang i grundspillet søndag klokken 15.00.

Her står der yderst vigtige point på spil for Lyngby, når AC Horsens gæster Freyr Alexandersson og co.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P