Efter Manchester United-ydmygelse: Ny regel kan indføres

Pierluigi Collina, dommerchef i UEFA, mener, at Manchester United blev vist nåde imod Livepool - nu kan ny regel blive indført.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Referees Media Briefing - Main Media Center, Doha, Qatar - November 18, 2022 Chairman of the FIFA referees committee, Pierluigi Collina during the briefing REUTERS/John Sibley

Vi så det under VM i Qatar – oceaner af tillægstid efter hver eneste halvleg.

Nu vil UEFAs dommerchef, Pierluigi Collina, have reglen om effektiv spilletid indført i almindelig liga-fodbold.

Det vil altså betyde, at alt den tid som bliver brugt på jubelscener, skader, tidsudtrækning og VAR-kendelser vil blive lagt tilbage oveni de originale 90 minutter.

Her bruger dommerchefen weekendens opgør mellem Liverpool og Manchester United som eksempel. Et opgør, som bekendt endte med cifrene 7-0 til hjemmeholdet, Liverpool.

I kampens anden halvleg blev der blot lagt fire minutter til de 45 minutter – på trods af, at der i selvsamme havleg blev scoret hele seks mål og lavet ti udskiftninger.

– Seks mål blev der scoret i kampens anden halvleg. Jeg anerkender, at det kan være svært at forstå, hvorfor det er vigtigt at lægge den rigtige mængde tid til, når der står 7-0, fortæller Collina og fortsætter:

– Men når holdenes endelige placeringer i liga-tabellen kan afgøres på målforskel, så kan et enkelt mål gøre forskellen, forklarer han på et IFAB-møde (International Football Association Board).

Ten Hag om Liverpool-tømmermænd: Vi hader at tabe

Af denne årsag mener dommerchef Collina, at en regelændring kunne være en mulighed for fremtiden.

Ifølge det britiske medie Sportbible, har bolden i gennemsnit været i spil i 55 minutter pr. kamp under denne Premier League-sæson.