3 min læsningOB-komet er tilbage i træning efter sygemelding: Han har brug for ro

Yankuba Minteh er tilbage på træningsbanen, efter han for tre dage siden sygemeldte sig - men han har fortsat brug for ro.

3 min læsning
OB's Yankuba Minteh er tilbage på træningsbanen efter sin sygemelding.

Yankuba Minteh er tilbage på træningsbanen.

Det oplyser OB i en pressemeddelse torsdag.

Returen til træningsbanen sker efter en periode på tre dage, hvor den unge OB’er har været sygemeldt grundet nogle ubehagelige oplevelser.

Det hele begyndte, da Yankuba Mintheh efter sigende havde været i byen fredag, hvilket fik OB til at udelade ham af kamptruppen i forårspremieren mod Randers FC i weekenden.

Den 18-årige offensivspiller var efterfølgende offer for en episode, hvor han blev passet op af en gruppe personer, som udviste truende adfærd.

Slutteligt modtog han også ubehagelige beskeder og kommentarer på sine sociale kanaler, og alt i alt resulterede det for tre dage siden i en sygemelding fra den unge OB’er.

– De reaktioner, som Yankuba er blevet udsat for, er bestemt ikke i orden, og det tager vi som klub skarpt afstand fra. Vi skal huske, at vi har at gøre med en meget ung mand, som har begået en fejl. Det er han fuldstændig klar over, og han er meget ked af det. Men det retfærdiggør på ingen måde de reaktioner, han har oplevet efterfølgende, lød det fra fodbolddirektøren i OB, Björn Wesström, for tre dage siden.

Torsdag er Yankuba Minteh dog atter vendt tilbage til træningsbanen, og det glæder selvsagt fodbolddirektøren.

– Vi kan med glæde konstatere, at Yankuba Minteh nu træder ind på holdet igen, hvor vores fælles plan er, at han tager konkurrencen op hurtigst muligt, og at han bidrager til holdets resultater og udvikling, siger Björn Wesström.

Men selvom Yankuba Minteh er tilbage på grønsværen, er det ikke ensbetydende med, at han har lagt det hele bag sig og er kommet sig helt:

– Opfølgning på hans velbefindende varetages internt og fortsætter af vores lægeteam, og vil ikke blive kommenteret yderligere på nuværende tidspunkt, står der i pressemeddelelsen fra OB.

Medier: Minteh vraget grundet bytur

Den fynske klub oplyser videre, at det i øjeblikket ikke vil være muligt at interviewe Yankuba Minteh.

– Yankuba vil ikke være tilgængelig til interviews i øjeblikket, og nu er vores fokus at give ham den plads, han har brug for, til primært at finde tilbage til et præstationsmiljø, der føles sundt for en ung fodboldspiller.

– Vi håber meget, at omverdenen vil respektere Yankubas og klubbens ønske om fortsat at give ham den ro, der skal til for at komme helt tilbage på toppen, skriver OB.

Yankuba Minteh sygemeldt – OB tager skarp afstand

18-årige Yankuba Minteh kom til OB fra hjemlandet Gambia i august 2022, og har sidenhen taget klubben og Superligaen med storm.

Allerede i oktober blev han rykket fra U19-holdet og op i førsteholdstruppen, hvor det sidenhen er blevet til syv kampe med to mål og tre assists til følge i Superligaen.

OB spiller næste gang fredag klokken 19.00 ude mod FC Nordsjælland.

Det er endnu uvist, om Yankuba Minteh bliver en del af truppen til opgøret.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer