Åh nej: Mirakel-sejr gled ud af hænderne på FC Midtjylland i sidste sekund

FC Midtjylland var tæt på at snyde alt og alle, men i kampens absolut døende sekunder fik Sporting udlignet til 1-1.

FC Midtjylland stjal sejren over Sporting i Europa League.

Skader, unge spillere, karantæne til Erik Sviatchenko og et svagt transfervindue.

Sådan lød snakken op til Europa League-opgøret mellem FC Midtjylland og Sporting på José Alvalade Stadion i Lissabon torsdag aften.

Alligevel var Superligaens syvendeplads tæt på at snyde alt og alle, men det helt store mirakel glippede i sidste sekund, og kampen endte dermed 1-1.

Sporting sad på det meste af kampen, og midtjyderne var ved pausen nok ganske godt tilfredse med at have holdt nullet.

FC Midtjyllands purunge Frederik Heiselberg og Valdemar Byskov var på banen fra start, og de to FCM-talenter skulle kæmpe for at følge med i det europæiske fodboldtempo.

Efter pausen kom nyindkøbte Emam Ashour ind til sin debut, efter han først for få dage siden havde fået sin arbejdstilladelse og kunne tilslutte sig resten af FCM-truppen i Portugal.

10 minutter senere kvitterede han for tilliden, da han udnyttede en skidt aflevering fra Sporting-keeper Antonio Adan og med høj præcision sparkede bolden hårdt og fladt i mål.

Sporting havde efter FC Midtjyllands føringsmål svært ved ryste chokket af sig, og det lignede længe, at det skulle lykkedes de danske pokalvindere at hive sejren i land.

I kampens absolut døende sekunder gik det dog alligevel galt.

Et afrettet indlæg fandt vej til FCM-feltet, og selvom Jonas Lössl med nød og næppe fik afværget det første forsøg, kunne Sportings Sebastian Coates i nærmest samme sekund heade bolden i mål til 1-1.

Utvivlsomt en svær pille at sluge for FC Midtjylland i momentet, men mon ikke de inden længe alligevel kan glæde sig over resultatet – en uafgjort ude mod Sporting.

FC Midtjylland kan nu se frem til returopgøret i Herning om en uge, hvor udgangspunktet forud for kampen trods alt må være bedre, end hvad de selv havde turde håbe på.