3 min læsningNeestrup om ledelsesstil: Jeg er mig selv – lev med det!

Hvordan er han som leder? Er han en hård banan? Jacob Neestrup fortæller om sin ledelsesstil, der i store træk handler om at være sig selv og være autentisk. Se hele interviewet med campo.dk her.

3 min læsning
Jacob Neestrups største Superliga-minde.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

I en alder af blot 34 år overtog han tøjlerne i F.C. København.

Og nu har Jacob Neestrup efterhånden siddet i stillingen som klubbens cheftræner i små fem måneder – en tid der både har budt på hårde kampe i Superligaen og i en stærk Champions League-gruppe.

Til trods en skidt start på Superliga-sæsonen for FCK, hvor det blot blev til 12 point i 10 kampe for den daværende cheftræner Jess Thorup, så har Jacob Neestrup formået at vende bøtten og hente 15 point i de seneste syv Superligakampe for klubben.

I et interview med campo.dk sætter FCK-cheftræneren nogle perspektiver på sin måde at lede spillerne på. En ledelsesstil der i skrivende stund gør, at klubben indtager en tredjeplads i Superligaen, mens man er det hold, der er i bedste form sammen med FC Nordsjælland og Viborg FF, hvis man ser på de seneste fem Superliga-kampe.

Ifølge Jacob Neestrup er en af årsagerne til, at han i dag sidder i sædet som F.C. København-cheftræner, at han har været åben for at lære, og at han har anerkendt tidligt, at han ikke ved alt.

– Et eller andet sted, er jeg jo lidt autodidakt. Der, hvor jeg er blevet uddannet bedst, det er ikke på eksterne fodbolduddannelser.

– Det er jeg gennem den uddannelse, jeg har fået i F.C. København og ved at være sammen med rigtig rigtig dygtige kollegaer, der også har været dygtigere end mig.

Jacob Neestrup ledelsesstil FCK F.C. København
FCKs cheftræner Jacob Neestrup under pokalkampen mellem Thisted FC og FC København i Thisted onsdag den 9. november 2022. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

– Mit vigtigste ledelsesredskab, det er at forsøge at være, den jeg er. Og så må man leve med det eller ej. Det er mit bedste bidrag til en god ledelsesstil i F.C. København. Det er at være, den jeg er og være autentisk.

Er du en hård banan nogen gange?

– Jeg synes ikke, jeg er en hård banan generelt. Jeg er en hård banen nogen gange. Det skal du kunne være for at være i det her job. Jeg tror ikke, at folk på det generelle plan – spillere og stab – vil beskrive mig som en hård banan, fortæller han til campo.dk.

Rasmus Falk før Superliga-foråret: Her skal vi blive bedre

Jacob Neestrup har i skrivende stund stået i spidsen for F.C. København i 13 officielle kampe. Her har han sikret klubben et pointsnit på 1,77 point per kamp på tværs af alle turneringer.

I Superligaen lyder selvsamme pointsnit på 2,14, mens pointsnittet i Champions League og Pokalen er henholdsvis 0,5 og 3,0.

Jacob Neestrup er fortsat på kontrakt i F.C. København frem til sommeren 2026.

Se hele campo.dks interview med FCKs cheftræner Jacob Neestrup i videoen øverst i artiklen

Brøndby-tilhængere fængslet efter episode med FCK-fans

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer