2 min læsningLær Premier Leagues rekord-signing at kende: En pasningsmester

Enzo Fernandez blev tirsdag den dyreste spiller i Premier Leagues historie, men hvad får man egentlig for de 900 millioner, Chelsea har betalt for den argentinske verdensmester?

2 min læsning
Chelseas nye rekordsigning Enzo Fernandez topper alle statistikker for afleveringer i Portugal.
Foto: Patricia De Melo Moreira/AFP/Ritzau Scanpix

Den dyreste spiller i Premier Leagues historie.

Et prædikat, der vejer tungt på skuldrene af de spillere, der får det klistret på sig. Tirsdag overtog Enzo Fernandez titlen fra Manchester Citys Jack Grealish, da Chelsea hentede ham til klubben for 900 millioner kroner.

Men hvad kan den lille argentiner egentlig, som har gjort, at Chelsea vil kaste et så højt beløb efter ham?

I hvert fald viser argentinerens statistikker, at man får en spiller, der kan sætte en aflevering i skoen på sin medspiller.

Den nu tidligere Benfica-stjerne har ifølge fodbolddatabasen, Opta, leveret vanvittige pasnings tal for sin tidligere klub i Portugal denne sæson.

Den 22-årige midtbanespiller har topper statistikkerne i både succesfulde afleveringer, progressive afleveringer, succesfulde sideskift, succesfulde lange afleveringer og afleveringer op på banens sidste tredjedel.

Journalist: Rekordtransfer var tæt på at kollapse

Desuden har rekord-signingen ifølge Optas analyse-site, TheAnalyst, snittet over 96 afleveringer per spillede 90 minutter i indeværende sæson.

Det er 20 afleveringer flere, end hvad nogen anden spiller, som har spillet 800 minutter eller flere, har præsteret i Liga Portugal i denne sæson.

Til sammenligning er det kun Paris Saint-Germains Marco Verratti, der siden 2018/19-sæsonen har præsteret flere afleveringer per 90 minutter spillet i de fem største ligaer i Europa.

Kan han blive ved? 38-årig Chelsea-stopper bekræfter kontraktforhandlinger

Kigger man på argentinerens produktivitet, er det måske der, han skal udvikle sig. I 29 kampe har han scoret fire mål og lavet syv assists for Benfica i indeværende sæson.

Om ikke andet er Chelsea og Premier League blevet en dygtig pasningsspiller rigere, og tiden må nu vise, om han kan tage de flotte tal med sig ind i verdens bedste liga.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer