2 min læsningDerby-assist markerer vild milepæl for De Bruyne – kun tidligere Arsenal-kreatør kan være med

Med oplægget til Jack Grealish' 1-0-scoring i dagens Manchester-derby assisterer han sig selv op i selskab, hvor kun én anden spiller kan være med.

2 min læsning
De Bruyne har lavet et tocifret antal assist i Premier League i fem forskellige sæsoner.
Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Ryan Giggs, Cesc Fabregas, Wayne Rooney og Frank Lampard.

Det er de eneste spillere, der har lavet flere assists end Kevin de Bruyne i Premier Leagues historie.

Lørdag tilføjede Kevin De Bruyne så endnu et oplæg til sin assisttotal, da han lagde op til Jack Grealish’ scoring i Manchester-derbyet. Dermed rundede belgieren en milepæl, som kun en af de ovenstående navne har gjort bedre.

Oplægget til 1-0-scoring var nemlig City-kreatørens tiende i indeværende sæson.

Dermed har Kevin De Bruyne ifølge Opta nu lavet et tocifret antal oplæg i fem forskellige Premier League-sæsoner.Den præstation er der kun én spiller, der har gjort bedre i Premier Leagues historie.

Cesc Fabregas nåede nemlig i sin tid i Premier League, hvor han repræsenterede både Arsenal og Chelsea, at lave ti eller flere assists i seks forskellige Premier League-sæsoner.

Manchester City-repræsentant i Danmark for at scoute superligateenager

I alt har De Bruyne nu lavet 96 oplæg i Premier League og ligger dermed nummer fem på listen over ligaens mest assisterende spillere.

På førstepladsen finder vi Ryan Giggs, som i løbet af sin karriere i Manchester United lagde op til hele 162 scoringer – dog i 444 flere kampe end Kevin De Bruyne i skrivende stund har under bæltet.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer