2 min læsningOfficielt: Portugal ansætter ny landstræner

Mandag har Portugal præsenteret nationens nye landstræner, som tiltræder efter man valgte at fyre Fernando Santos kort efter VM-slutrunden.

2 min læsning
Roberto Martinez ny landstræner i Portugal.
Foto: Rodrigo Antunes/Reuters/Ritzau Scanpix

En æra er forbi i portugisisk landsholdsfodbold.

Tilbage i december – kort efter Portugals VM-exit – valgte det portugisiske fodboldforbund at stoppe samarbejdet med den daværende landstræner, Fernando Santos, efter otte år i stillingen som Portugals landstræner.

Siden da har man været på jagt efter en ny landstræner. Og ham har man nu endelig fundet. Det præsenterer det portugisiske fodboldforbund mandag på et pressemøde.

Den nye mand, der skal besidde stillingen som landstræner for Portugal, er den 49-årige spanier, Roberto Martinez, som senest har ageret landstræner for det belgiske landshold.

Martinez besad stillingen som belgisk landstræner i seks og et halvt år – fra sommeren 2016 til slutningen af 2022.

Her ledte han Belgien til flere store præstationer, hvor man blandt andet i en årgang lå nummer et på FIFAs verdensrangliste. Samtidig formåede han at have et snit på 2,29 point per kamp i de 79 kampe, han fik som belgisk landstræner.

Roberto Martinez har desuden tidligere været manager i de engelske klubber Swansea, Wigan og Everton.

Han erstattede Ronaldo for Portugal: Nu kan det samme ske i Manchester United

Martinez har sat sin underskrift på en kontrakt, der gør ham til portugisisk landstræner frem til sommeren 2026. Han kan således se frem til at repræsentere Portugal ved den kommende EM-slutrunde i 2024 og VM-slutrunde i 2026.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer