2 min læsningJournalist: Omdiskuteret spansk dommer stopper karrieren

Der har været heftigt kritik af den spanske dommer, Mateu Lahoz, på det seneste. Nu fortæller en journalist, at Lahoz har tænkt sig at indstille karrieren.

2 min læsning
Mateu Lahoz stopper karrieren
Foto: Pau Barrena/AFP/Ritzau Scanpix
Vær opmærksom på, at dette er en rygtehistorie

Først var det VM-kvartfinalen mellem Argentina og Holland. Så var det Barcelona-derbyet mellem FC Barcelona og Espanyol.

Fællesnævneren for de to ovennævnte opgør er kampens dommer, spanieren Mateu Lahoz. Og kritikken af ham har nærmest ingen ende ville tage.

I VM- kvartfinalen mellem Argentina og Holland slog den spanske dommer rekord for antallet af uddelte kort i en kamp ved et verdensmesterskab. Her blev der uddelt hele 18 af slagsen – hvis man medregner staben på bænken. Efterfølgende blev det til 15 uddelte kort i Barcelona-derbyet på året 2022’s sidste dag.

Efter begge kampe var der angiveligt stor utilfredshed med dommerpræstationen, som vakte enorm kritik af Lahoz. Torsdag kom det så frem, at Lahoz ikke kommer til at dømme, når den kommende runde af LaLiga afvikles denne weekend.

Men der er efter sigende mere i det end bare en pause for den spanske dommer. Faktisk tyder det på, at Lahoz snart er færdig med at træde ind på grønsværen med fløjten i LaLiga.

I hvert fald hvis man spørger den TyC Sports-journalist, Gastón Edul. Han fortæller nemlig, at denne sæson bliver den sidste som dommer for Mateu Lahoz, som angiveligt trækker sig fra professionel dommeraktivitet, når denne LaLiga-sæson er ovre.

To røde kort da ‘AC’-assist ikke var nok for Barcelona imod Espanyol

Lahoz har dømt fodboldkampe i LaLiga siden 2008, hvor han debuterede. Samtidig har Lahoz masser af international erfaring, hvor han har dømt kampe ved EM samt de seneste to VM-slutrunder. Han var desuden også dommer i Champions League-finalen mellem Chelsea og Manchester City i 2021.

Mateu Lahoz har endnu ikke meldt noget officielt ud selv.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer