International Fodbold

Se listen: Disse 10 fodboldstjerner lagde støvlerne på hylden i 2022

I anledning af det nye år, tager vi et kig på nogle af de største spillere, som vinkede farvel til fodbolden i 2022.

Gerard Pique, FC Barcelona, hvem indstilled ekarrieren i 2022, Franck Ribery, Carlos Tevez.

2023 er her – og hvilken bedre anledning til at tage et kig på de fodboldspillere, der lagde støvlerne på hylden i det forgangne år?

Vi har samlet 10 af de største navne.

Gerard Piqué
Den 35-årige spanske midtsopper indstillede sin karriere efter en lang og flot karriere. Han huskes især for sin tid i FC Barcelona, som han kom tilbage til i sommeren 2008 fra Manchester United – og efterfølgende spillede for i resten af sin karriere.

Foto: Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix

Franck Ribéry
I en alder af 39 år lagde Franck Ribéry støvlerne på hylden. Han spillede sin sidste profesionelle kamp i italienske Salernitana, men huskes bedst for sin tid i Bayern München, hvor det blev til 273 kampe.

Foto: Jennifer Lorenzini/Reuters/Ritzau Scanpix

Carlos Tévez
Den argentinske angriber indstillede sin karriere i en alder af 38 år. Han fik sit helt store gennembrud i Manchester United, hvor han senere gjorde sig ganske upopulær, da han skiftede til Manchester City. Carlos Tevez spillede sin sidste profesionelle kamp for argentinske Boca Juniors, og har stået uden klub siden sommeren 2021 – men først i sommeren 2022 var det officielt slut.

Foto: Darren Staples/Reuters/Ritzau Scanpix

Gonzalo Higuain
Med 121 mål i 264 kampe, huskes den i dag 35-årige angriber bedst for sin tid i Real Madrid. Sidenhen gik turen til italiensk fodbold, hvor han nåede næsten 150 kampe for både Juventus og Napoli.

Foto: Jerome Miron/Usa Today Sports/Ritzau Scanpix

Blaise Matuidi
En til tider overset spiller, der kan kigge tilbage på en flot karriere for PSG og Juventus. I 2018 kunne han også kalde sig verdensmester. 35-årige Blaise Matuidi spillede sin sidste profesionelle kamp for Inter Miami i USA – ligesom Gonzalo Higuain i øvrigt også gjorde det.

Foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters/Ritzau Scanpix

Martin Škrtel
Den slovakiske midtstopper lagde støvlerne på hylden i en alder af 37 år. Han huskes især som en kontant sidste skanse i Liverpool fra 2008 til 2016.

Foto: Stefan Wermuth/Reuters/Ritzau Scanpix

Jack Wilshere
Som den yngste på listen indstillede Jack Wilshere sin karriere i en alder af blot 30 år. Noget overraskende blev hans sidste destination AGF. Han huskes dog bedst for sit gennembrud i Arsenal, hvor han i årene fra 2008 til 2018 havde meget at byde på – i hvert fald i de første år. Skader kom dog i vejen for den helt, helt store karriere.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

John Obi Mikel
Den nigerianske midtbaneslider var nærmest synonym med Chelsea på niveau med Frank Lampard og John Terry. Her blev det til en flot karriere i London-klubben fra 2006 til 2017.

Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Aaron Lennon
Englænderen indstillede karrieren i Burnley, men huskes bedst for sin tid i Tottenham, hvor det blev til 364 kampe.

Foto: Kieran Doherty/Reuters/Ritzau Scanpix

Jermain Defoe
Med 162 mål er Jermain Defoe den niendemest scorende spiller i Premier Leagues historie. Langt størstedelen af målene blev sparket ind iført en Tottenham-trøje, hvor han nåede at spille 363 kampe.

Foto: Kieran Doherty/Reuters/Ritzau Scanpix

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P