VM 2026

Utrættelige Modric dominerer VM-statistik

Luka Modric er dén spiller på mindst 36 år, der har spillet flest VM-minutter, ligesom kroaten til seneste VM gjorde rent bord og spillede flest minutter af alle.

Luka Modric fejrer endnu en VM-semifinale.
Foto: Annegret Hilse/Reuters/Ritzau Scanpix

Når man når en vis alder, begynder kroppen at sige fra til fysisk formåen. Det gælder i de fleste sportsgrene og i særdeleshed fodbold, hvor man som regel peaker i sluttyverne.

Det gælder dog tilsyneladende ikke for Kroatiens 37-årige midtbanemotor Luka Modric, der ældes som en god flaske vin. I hvert fald hvis man skal tro statistikkerne, der belyser kaptajnens vigtighed for Kroatien.

I denne VM-slutrunde er Luka Modric nemlig den spiller på mindst 36 år, der har spillet flest minutter. Hele 485 ud af 512 mulige minutter har den lille kreatør været på banen for Kroatien.

Selvom det kan lyde voldsomt, er der ikke tale om en enlig svale. Historien gentager sig nemlig fra VM-slutrunden i 2018 i Rusland, hvor Luka Modric var den spiller, der spillede allerflest minutter i hele turneringen.

694 minutter blev det til dengang for Luka Modric, der dog måtte se sig slået i VM-finalen af Frankrig.

Tirsdag den 13. december kan du se, om det lykkes Luka Modric og resten af Kroatien at booke endnu en finalebillet, når de tørner sammen med Argentina i semifinalen.

Kilde: WhoScored.com

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P