VM 2026

Holland-lejren selvkritiske trods overbevisende sejr: Ikke acceptabelt

Holland spillede sig sikkert videre til kvartfinalerne med en 3-1 sejr over USA, men de har meget mere at byde på ifølge dem selv.

Selvom Holland sikrede sig en plads i kvartfinalerne på overbevisende vis med en 3-1 sejr over USA, kritiserer de selv præstationen.

Slutresultatet viste 3-1 til Holland, men spillet på banen sagde noget helt andet.

I ottendedelsfinalen havde USA overtaget ifølge statistikkerne, men Holland var langt mere effektive foran målet.

Holland første hold i kvartfinalen efter sikker sejr over USA

Alligevel havde den hollandske lejr en række utilfredsheder med egen præstation efter første halvleg, hvor man allerede førte med 2-0. I pausen måtte landstræner Louis van Gaal overlevere en slagkraftig reprimande til truppen.

– Selv om vi var foran, var jeg meget kritisk i min analyse over for spillerne i pausen. Vi scorede fantastiske mål, men vi led meget og smed bolden væk mange gange, og det er ikke acceptabelt ved en VM-slutrunde mod tophold, siger van Gaal efter kampen.

I anden halvleg kom den hollandske defensiv på overarbejde, da USA jagtede et muligt comeback for fuld kraft. En af dem var Virgil van Dijk, og den store forsvarsklippe deler landstrænerens opfattelse og Hollands spil og uforløste potentiale.