Kæmpe Lukaku-afbrændere sender Belgien ud af VM – Kroatien er videre

Belgien er færdige ved dette års VM, efter de ikke formåede at slå Kroatien i den sidste gruppekamp.

Lukaku, VM 2022.

Belgierne var pisket til sejr, hvis de selv ville afgøre nationens VM-skæbne.

Til trods for flere store chancer, lykkedes belgierne dog aldrig med at få bolden i det kroatiske mål, og kampen endte derfor 0-0.

Selvom måltavlen efter slutfløjt vidnede om et målløst opgør, var underholdningen stadig i top – især mod kampens slutningen.

I første halvleg fik kroaterne underkendt et straffe efter et langt VAR-tjek, og resten af halvlegen bølgede frem og tilbage.

Luka Modric var som altid toneangivende på den kroatiske midtbane, mens Kevin De Bruyne forsøgte at diktere belgiernes spil på bolden. Målene udeblev dog.

I anden halvleg var det tydeligt, at belgierne jagtede det altafgørende mål.

Der blev presset på, og der blev også skabt store chancer. Bolden ville bare ikke ind.

Efter en times spil havde Belgien en stor dobbeltchance, der endte med en afslutning på stolpen fra Romelu Lukaku. Det skulle nok have endt med et belgisk mål.

Belgierne pressede på helt til det sidste, og i kampens døende minutter fik Lukaku endnu en stor chance.

Et indlæg sejlede over både målmanden og det kroatiske forsvar, men Lukaku fik ikke udnyttet, at han pludseligt havde et tomt mål foran sig.

I stedet så han lettere overrasket ud over at bolden overhovedet var nået frem til ham, og han fik derfor ikke rigtigt afsluttet mod mål.

Kort efter blev kampen fløjtet af, og Luka Modric og resten af det kroatiske landshold er videre fra gruppen som nummer to. Belgien må pakke sine sager og rejse hjem.

Lukaku kunne efterfølgende ses helt grædefærdig ved sidelinjen, og han må utvivlsomt stå som den helt store skurk hos den belgiske befolkning.

Et skuffende VM for Belgien, der forud for slutrunden var favoritter til at vinde gruppen.