VM 2026

Marokko overrasker og slår Belgiens stjerner

Belgien og Marokko bragede søndag eftermiddag sammen i dagens andet VM-opgør, hvor der var vitale point på spil. Her trak Marokko sig højst overraskende sejrrigt ud af opgøret.

Belgien og Marokko mødes søndag i Gruppe F, hvor der er vitale point på spil i næstsidste gruppekamp

Mens Belgien pointmæssigt fik en perfekt start på slutrunden med en 1-0 sejr over Canada i sin åbningskamp, fik Marokko det ene point mod Kroatien i deres.

Søndag stod de to nationer så over for hinanden i gruppespillets anden runde, og her var det højst overraskende Marokko, der snuppede de tre point med en 2-0-sejr.

Første halvleg var ellers præget af manglende chancer i begge ender, og havde det fortsat på samme facon i resten af kampen, var det nok blevet endnu en 0-0-kamp ved dette års VM.

Eden Hazard tog sig godt ud for belgierne, og viste i glimt tegn på fortidens tårnhøje niveau. Det førte dog ikke til hverken et stort spilovertag eller mål for det belgiske mandskab.

I stedet kom Marokko på 1-0 kort før pausen, da holdets store stjerne, Hakim Ziyech, først fik tilkæmpet sig et frispark, som han efterfølgende selv sparkede i mål.

Ziyechs frispark var et af den slags indlæg, der også havde retning mod mål og dermed havde potentialet til at blive farlig. Courtois blev da også overrumplet i belgiernes mål, og så sejlede indlægget altså ind over målstregen.

Målet blev dog efterfølgende underkendt af VAR, da Marokkos Romain Saiss fra en position i offside forstyrede Thibaut Courtois ved scoringen. Dermed gik de to mandskaber til pause ved stillingen 0-0.

Efter pausen var det en helt lige affære, men Marokko tog i stigende grad initiativet i kampen.

Efter 72 minutter førte det til kampens første scoring, da indskiftede Abdelhamid Sabiri sparkede den direkte ind på frispark.

Situationen mindede i høj grad om det frispark, som Hakim Ziyech sparkede i mål i første halvleg. Courtois blev ganske enkelt overrumplet på målstregen igen – denne gang uden offside.

Belgien satte efterfølgende Romelu Lukaku på banen. Den store angriber har døjet med en skade op til VM, og fik dermed sine første minutter ved dette års slutrunde.

Til trods for indskiftningen og et tungt belgisk pres, formåede Lukaku, Hazard, De Bruyne og de øvrige belgiere ikke at få udlignet.

I stedet gik Marokko ned og lukkede kampen i dommerens tillægstid, da Hakim Ziyech fandt vej til Zakaria Aboukhlal midt i det belgiske felt, hvorfra han sparkede bolden resolut i mål. 2-0 til Marokko, hvilket også blev kampens endelige resultat.

Gruppens to øvrige nationer, Kroatien og Canada, tørner sammen senere søndag klokken 17.00. Med Marokkos sejr over Belgien er der nu optræk til en særdeles tæt pulje, som først bliver afgjort i den sidste runde af gruppespillet.