VM 2022

2 min læsningManuel Neuer melder ud: FIFA kan aldrig gøre os tavse

Manuel Neuer langer endnu en gang ud efter FIFA og fortæller, at FIFA aldrig kan give det tyske landshold mundkurv på.

2 min læsning
Tyskland protesterer mod FIFA. VM 2022 i Qatar.
Foto: Ina Fassbender/AFP/Ritzau Scanpix

Onsdag demonstrerede de tyske spillere mod FIFA, som de mener, forsøger at give spillerne mundkurv på.

Det gjorde samtlige tyske spillere ved at dækkede munden under holdfotografiet kort før nationens første VM-kamp mod Japan.

Og ifølge den tyske sidsteskanse, Manuel Neuer, så blive det nok hverken første eller sidste gang, det tyske landshold kommer til at protestere mod FIFA. Det skriver mediet The Athletic.

Ifølge Neuer besluttede han – sammen med seks andre medlemmer af det tyske landsholds spillerråd – at holdet skulle udføre aktionen på et møde tirsdag aften.

– FIFAs beslutning var en negativ overraskelse for os. Det påvirkede ikke kun os, men også alle de andre nationer, der ønskede at deltage i at bære ‘One Love’-anførerbindet.

– Personligt havde jeg ikke lyst til at svække holdet i form af udelukkelser eller pointtræk eller gule kort. Det var derfor indlysende, da de første par nationer begyndte at bære det officielle FIFA-anførerbind, at vi ville stå sammen med dem.

Tysk rekord i choknederlag mod Japan: Yngste nogensinde

Ifølge mediet indrømmede Neuer, at han er meget påvirket af FIFAs hårde holdning. Samtidig påpegede han, at det tyske fodboldforbunds mediedirektør, Steffen Simon, har været udsat for ‘ekstrem afpresning’ af FIFA frem mod tyskernes første VM-opgør.

Derfor ville tyskerne gøre noget andet for at gøre deres standpunkt klart over for FIFA inden kampen mod Japan.

– Vi talte om det og var alle enige om, at vi virkelig ville gøre noget. Vi blev enige om, at FIFA kan tage vores anførerbind, men så meget som FIFA end måtte ønske det, så vil de aldrig lukke munden på os.

– Vi står ved vores værdier og står op for menneskerettigheder – og det ville vi gerne vise.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer