VM 2026

Brændt straffe og ufortjent sejr: Belgien blev presset af hårdtkæmpende Canada

Belgien sejrede onsdag aften mod Canada i en kamp, hvor belgierne var under overraskende pres fra et velspillende canadisk hold.

Belgien Canada. Vm 2022 Qatar.

Onsdagens sidste opgør ved VM 2022 i Qatar stod mellem Belgien og Canada.

Og selvom Belgien på papiret var forholdsvist store favoritter til opgøret, så var det rent faktisk de undertippede canadiere, der dominerede store dele kampen.

Men på trods af den canadiske dominans var det alligevel Belgien, der kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret.

Det startede ellers godt for Canada, som lagde rigtig godt fra land. Og efter 11 minutters spil skulle canadierne få spillets største chance – et straffespark.

Det var selvfølgelig FC Bayern München-stjernen Alphonso Davies, der fik chancen fra 11-meter-pletten. Desværre for ham og Canada var det dog den belgiske Real Madrid-keeper Thibaut Courtois, der trak sig ud som vinder af straffeduellen.

Udlandet reagerer: DBU-melding vækker opsigt verden over

Selvom Canada fortsatte med at dominere kampen, var det belgierne der skulle åbne for målscoringen. Kort før pause kunne Michy Batshuayi således sparke Belgien ufortjent i front.

I anden halvleg fortsatte Canada med at presse på for den udlignende scoring. Men selvom de styrede kampen, kom de aldrig helt tæt på at få udlignet.

Således sluttede opgøret 1-0 til Belgien, som dermed rykker op på VM Gruppe Fs førsteplads. Modsat formåede Canada endnu en gang ikke at score ved VM. En præstation de aldrig har opnået.