VM 2022

1 min læsningTV 2-journalist truet med at få smadret kameraet i Qatar: Nu går situationen verden rundt

TV 2's VM-udsendte Rasmus Tantholdt blev tirsdag afbrudt af folk fra Qatar, mens han sendte live. Nu går historien verden rundt, mens Tantholdt har fået en officiel undskyldning.

1 min læsning
Rasmus Tantholdt og TV 2 blev bedt om at stoppe udsendelse i Qatar
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er absolut ingen tvivl om, at den kommende VM-slutrunde i Qatar i den grad deler vandene.

Her har tildelingen af værtskabet fra dag et mødt heftig kritik og siden har brud på menneskerettigheder og et hidtil ukendt dødstal af migrantarbejdere blot gjort kritikken større.

Nu går en situation, hvor den udsendte TV 2-korrespondent Rasmus Tantholdt trues med at få smadret sit kamera, verden rundt.

En situation, som du kan finde herunder:

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Rasmus Tantholdt (@rasmustantholdt)

Her får Rasmus Tantholdt og fotograf Anders Bach besked på at slukke kameraet, fordi de ifølge sikkerhedsfolkene ikke havde den nødvendige tilladelse til at filme i det offentlige rum midt i nyhedsudsendelsen. Ifølge TV 2 har man dog de fornødne akkrediteringer, der giver tilladelse til at filme.

– I har inviteret hele verden til at komme her. Hvorfor må vi ikke filme? Det er et offentligt sted, siger Rasmus Tantholdt til sikkerhedsfolkene, der forsøger at stoppe optagelserne.

Siden har Tantholdt og resten af TV 2 fået en undskyldning for situationen af Qatar International Media Office og fra Qatars Supreme Commitee, oplyser journalisten selv.

Dog har alverdens medier allerede bragt historien, hvor Daily Mail, NRK og The Sydney Morning Herald er i blandt.

Bizarre Qatar-videoer i omløb en uge før VM – se dem her

VM-slutrunden begynder på søndag den 20. november klokken 17:00, hvor værtsnationen Qatar møder Ecuador i åbningskampen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer