VM 2022

2 min læsningUEFA melder ud: Ingen adgang til de europæiske turneringer uden kvindefodbold

UEFA vil inden længe kræve, at klubberne rundt om i Europa skal drive en afdeling for pige- og kvindefodbold, hvis klubben altså ønsker at have mulighed for at deltage i de europæiske turneringer.

2 min læsning
Kvindefodbold bliver et krav for at europæiske klubber kan deltage i de europæiske turneringer Champions League, Europa League og Conference League.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

En stor skalp for kvindefodbolden er fredag eftermiddag blevet en realitet – og det er noget, der vil have indflydelse på klubber over hele Europa.

Fremover vil der nemlig være krav om, at europæiske klubber skal drive en afdeling for pige- og kvindefodbold, hvis klubben altså ønsker at have mulighed for at deltage i de tre store europæiske turneringer – Champions League, Europa League og Conference League.

Det oplyser UEFA til TV3 SPORT.

UEFAs vicegeneralsekretær, Giorgio Marchetti, som de fleste nok kender fra diverse UEFA-lodtrækninger, fortæller:

– For at få sin licens godkendt i UEFA skal klubben støtte kvindefodbold ved at implementere målsætninger og aktiviteter med det formål yderligere at udvikle, professionalisere og udbrede interessen.

Ifølge mediet gælder kravet fra sæsonen 2024-25. Helt konkret lyder kravet, at alle europæiske klubber enten skal have et elitehold eller et ungdomshold i UEFA’s turneringer eller bidrage til kvindefodbolden via en samarbejdsklub, hvis altså man ønsker mulighed for europæisk deltagelse.

Officielt: Danmark og de nordiske lande afleverer bud på EM 2025 for kvinder

F.C. København meldte, i forbindelse med klubbens nye strategi, ud, at man netop vil gå i gang med at implementere pige- og kvindefodbold i klubben. Dermed ser F.C. Københavns fremtidig i europæisk fodbold ud til at være sikret.

Modsat har man i FC Midtjylland endnu ikke valgt at fokusere på kvindefodbolden. Derfor må Claus Steinlein og resten af FC Midtjylland nu i gang med at kigge på nye initiativer, hvis klubben fortsat vil have mulighed for at spille europæisk fodbold fra 2024.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer