VM 2022

3 min læsningOverblik: Tirsdagens vindere og tabere i Champions League

Nogle grupper var allerede afgjort, mens andre var helt åbne. Tirsdag blev de fire første grupper i Champions League afgjort.

3 min læsning
Overblik over vinderne og taberne i tirsdagens Champions League-opgør.
Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix

Nogle kunne juble, andre måtte græde, og så var der dem, der for længst var klar over deres videre skæbne.

Champions League-grupperne A, B, C og D blev tirsdag aften afsluttet med sjette og sidste spillerunde, og her var både store vindere og store tabere.

Særligt i gruppe D var der spænding, og her blev danskerscoring dybt inde i overtiden altafgørende.

Gruppe A

Napoli – Videre som nummer 1
Liverpool – Videre som nummer 2
Ajax – Fortsætter i Europa League
Rangers

Liverpool 2-0 Napoli
Rangers 1-3 Ajax

I gruppe A lå det allerede fast, at Napoli og Liverpool ville avancere i Champions League. De to hold mødte hinanden på Anfield tirsdag aften, og trods en sen 2-0-sejr måtte Liverpool tage til takke med andenpladsen i gruppen, da de havde tabt det omvendte opgør i Italien med 4-1.

I bunden af gruppen kunne Rangers teoretisk stadig snige sig op som nummer tre, men det krævede, at de udlignede 4-0-sejren fra det første opgør. Det skete ikke, da de igen tabte – denne gang med 1-3.

Gruppe B

FC Porto – Videre som nummer 1
Club Brügge – Videre som nummer 2
Bayer Leverkusen – Fortsætter i Europa League
Atletico Madrid

FC Porto 2-1 Atletico Madrid
Bayer Leverkusen 0-0 Club Brügge

FC Porto og Club Brügge havde allerede sikret sig videre avancement, men hvem der skulle vinde puljen var ikke afgjort. Det var heller ikke afgjort, om det skulle være Bayer Leverkusen eller Atletico Madrid, der forlod de europæiske turneringer.

FC Porto gjorde selv, hvad de skulle, da de besejrede Atletico Madrid 2-1 hjemme i Portugal, og da danskerklubben Club Brügge kun fik 0-0 med fra Leverkusen, snuppede FC Porto gruppens førsteplads, mens Brügge-klubben måtte nøjes med en særdeles acceptabel andenplads.

Bayer Leverkusens 0-0-resultat mod Club Brügge var qua Atletico Madrids nederlag nok til, at de sikrede deltagelse i Europa League efter jul. Leverkusen går bliver treer i gruppen, da de er bedre indbyrdes end Atletico Madrid.

Gruppe C

Bayern München – Videre som nummer 1
Inter – Videre som nummer 2
FC Barcelona – Fortsætter i Europa League
Viktoria Plzen

Bayern München 2-0 Inter
Viktoria Plzen 2-4 FC Barcelona

Bayern München var allerede sikrede førstepladsen, mens Inter havde sikret sig andenpladsen. De to hold mødtes i München, og her cementerede hjemmeholdet sin suverænitet, da de med en 2-0-sejr gjorde rent bord med seks sejre ud af lige så mange mulige.

FC Barcelona kendte også allerede sin skæbne, og den lyder på Europa League til det nye år. I sidste gruppekamp blev det dog til den anden sejr for Barca, da de igen besejrede Viktoria Plzen. Tirsdag blev det til en 2-4-sejr for et delvist reservepræget spansk mandskab.

Gruppe D

Tottenham – Videre som nummer 1
Eintracht Frankfurt – Videre som nummer 2
Sporting – Fortsætter i Europa League
Marseille

Marseille 1-2 Tottenham
Sporting 1-2 Eintracht Frankfurt

Gruppe D var på forhånd den mest spændende gruppe forud for tirsdagens kampe, og der kom præcis lige så meget drama, som man kunne have drømt om.

På en scoring af Pierre-Emile Højbjerg dybt inde i overtiden sikrede Tottenham sig en 1-2-sejr ude mod Marseille, og det sikrede dem gruppens førsteplads.

Jesper Lindstrøm og Eintracht Frankfurt kunne samtidig konstatere, at de ikke kommer til at genvinde Europa League, for de følger nemlig Tottenham ind i Champions Leagues gruppespil.På udebane mod portugisiske Sporting vandt tyskerne 1-2, og det gav dem andenpladsen i gruppen.

Den andenplads var blevet en førsteplads for Frankfurt, havde det ikke været for Pierre-Emiles mål i Frankrig, men danskermålet i Marseille var dog langt værre for Marseille selv, for trods to sejre over Sporting tidligere i turneringen, måtte franskmændene med nederlaget se sig slået helt ud af europæisk fodbold.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer