VM 2022

2 min læsningKent Nielsen: Sådan har spillet og spillerne udviklet sig

Kent Nielsen er en garvet fodboldtræner og har oplevet lidt af hvert. Nu afslører han, hvordan spillet og spillerne har ændret sig i hans tid.

2 min læsning
Kent Nielsen har udtaget Silkeborg-truppen til Superliga-opgøret mod Lyngby.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

– Overordnet set er det indiskutabelt, at unge spillere som kommer op, er tættere på at kunne komme hurtigere ind på holdet.

Sådan indleder Kent Nielsen, når han skal forsøge at beskrive, hvordan spillere i dag har udviklet sig i forhold til tidligere. Noget, han tillægger klubbernes akademiarbejde en stor del af æren, men hvor han også beskriver, hvordan dansk fodbold i hans optik adskiller sig og har udviklet sig.

– De har trænet så meget og deres tekniske færdigheder er i orden. Der er måske nogle fysiske udfordringer, men selve det taktiske, er der, hvor den danske liga er meget anderledes end alle andre, fordi der er mange forskellige måder at spille på.

– Det har der altid været. Det er en af de helt store udfordringer ved at være i den danske liga. Fra uge til uge ændrer tingene sig jo i forhold til, hvad det er, man skal forberede sig på, lyder det fra Kent Nielsen, der fortsætter:

– Spillet går hurtigere, men i det taktiske kommer det ligesom i nogle bølgedale. På et tidspunkt spillede mange med fem i forsvarskæden; altså med tre midtstoppere (og to backs, red.).

– Det er der ligesom ikke så mange, der gør længere, så tingene kører meget på det taktiske plan og formationsmæssigt, men der er der ikke sket så meget nyt, lyder det fra Kent Nielsen, der i den forrige kamp mod AC Horsens kunne fejre et jubilæum med sin superligakamp nummer 500 som træner.

Du kan se interviewet med Kent Nielsen øverst i artiklen.

SIF-profil roser detaljeorienteret Kent Nielsen: Kæmpe cadeau fra holdet og mig

Silkeborg IF skal næste gang i aktion torsdag aften klokken 21:00 mod Anderlecht, hvor man kan spille sig videre i Conference League.

På hjemmebane vil et enkelt point nemlig være nok til avancement fra gruppespillet i en kamp, som kan følges direkte på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer