2 min læsningReal Madrid-stjerne efter racistiske tilråb: Det her bør være konsekvensen

Den brasilianske Real Madrid-profil Vinicius Jr. var forleden udsat for racistiske tilråb. Nu forklarer han, hvad han mener, at konsekvensen bør være for gerningsmændene.

2 min læsning
Real Madrid-stjernen Vinicius Jr. udsat for racistisk tilråb. Det her bør være konsekvensen for racistiske tilråb. Atletico Madrid, LaLiga.
Foto: Pierre-Philippe Marcou/AFP/Ritzau Scanpix

No to Racism-kampagnen er fast inventar i international fodbold.

Alligevel kan fodbolden ikke se sig fri fra, at nogle få ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt.

Det var Real Madrids Vinicius Jr. forleden offer for, da en stor samling af Atletico Madrid-fans blev filmet, mens de sammen kom med fælles tilråb af racistisk karakter forud for kampen mellem Atletico Madrid og Real Madrid på Wanda Matropolitano Stadium.

Frygtelige scener: Vinicius udsat for racistiske tilråb inden derby

Vinicius Jr. har nu taget bladet fra munden og kommet med sit besyv på, hvordan racistiske fans bør straffes. Det gør han brasilianske TV Globo søndag.

Ifølge ESPN har Real Madrid-offensiven sagt, at fans, der er fundet skyldige i racistiske tilråb og bemærkninger, skal udelukkes på livstid fra at deltage i kampe.

– Hvis du sårer andre mennesker, skal du betale. Det er svært at sige, at racisme i fodbold vil stoppe, når så mange mennesker stadig gør det. Men jeg kan godt lide at tro, at der er flere gode mennesker end dårlige.

– Min holdning er, at alle de racistiske mennesker skal betale på en eller anden måde. Hvis de kan lide at se fodbold, så bør de Atletico Madrid-fans aldrig have lov til at sætte fod på et stadion igen. Det vil få dem til at lide konsekvenserne og reflektere over deres handlinger, påpeger Vinicius Jr.

Brentford-stjerne udsat for racisme: Vi fordømmer den diskriminerende opførsel

Både Atletico- og Real Madrid samt LaLiga fordømte tilråbene rettet mod Vinicius Jr. efterfølgende, og Atletico Madrid fortæller desuden, at de samarbejder med myndighederne i forbindelse med at forsøge at identificere gerningsmændene, der ville blive bandlyst af klubben.

Anklagemyndigheden i Madrid efterforsker ligeledes sagen.

Se hændelsen her

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P