LaLiga

Uhyggelig sag: Mand dømt og fængslet for at planlægge angreb mod El Clásico

En spansk domstol har mandag idømt en mand tre års fængsel, efter uhyggelige planer om et terrorangreb mod Camp Nou i et El Clásico-opgør.

Camp Nou
Foto: Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix

Spansk politi anholdte tilbage i maj 2020 en mand, der havde lagt uhyggelige planer mod et El Clásico-opgør på Camp Nou.

Planer, der indebar et terrorangreb, hvor Islamisk Stat skulle have instrueret den anholdte i at flyve en drone fyldt med sprængstoffer hen over Camp Nou med den intention, at de skulle detoneres i det spanske topogør mellem FC Barcelona og Real Madrid.

Det melder adskillige medier denne mandag – heriblandt spanske AS.

Der var angiveligt ikke sat en bestemt dato for angrebet, men de uhyggelige planer skulle være blevet udformet i 2020, efter manden på kort tid var blevet radikaliseret af Islamisk Stat.

Her skulle de nemlig have kontaktet manden gennem kommunikationsplatformen Telegram, hvor de altså lykkedes med at radikalisere ham på kort tid, inden spansk politi i maj 2020 anholdte ham og gennemsøgte hans hjem.

Bedste sæsonstart i dette århundrede: Barca-keeper slår LaLiga-rekord

Selvsamme medie melder i samme ombæring, at manden denne mandag har modtaget tre års fængsel for at planlægge angrebet, hvor han selv erkendte sine intentioner.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P