3F Superligaen

Ny AGF-profil: Det er den største forskel på svensk og dansk fodbold

Kevin Yakob sætter ord på de største forskelle mellem dansk og svensk fodbold efter sit sommerskifte fra IFK Göteborg til AGF.

Kevin Yakob sætter ord på forskellen mellem svensk og dansk fodbold
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Kevin Yakob har på det personlige plan fået en ganske glimrende start på sin karriere i AGF efter sommerskiftet fra IFK Göteborg, der blev en kendsgerning i slutningen af august.

I AGF har den svenskfødte irakiske midtbanespiller i ni kampe indtil videre nemlig leveret tre mål og seks oplæg – senest en enkel af sidstnævnte i søndagens 2-2 kamp mod Brøndby IF.

Dermed er gennembruddet kommet hurtigt for den 22-årige, der har været imponeret over mødet med dansk fodbold, som han anser for at være på en højere hylde end i Sverige. Det fortæller han til campo.dk:

– Tempoet er faktisk langt højere i Danmark, indleder Kevin Yakob og forstætter:

– Derudover er det også mere fysisk – man skal løbe mere, der er flere dueller og tempoet er højere. Det er de største forskelle.

– Det er selvfølgelig også en virkelig jævnbyrdig liga. Der er mange hold, der spiller uafgjort, og der bliver ikke scoret så mange mål. Hver kamp er virkelig hård, og der er mange gode hold. Så det er også nogle af de største forskelle, lyder det fra midtbanespilleren, når han skal forsøge at beskriver de største forskelle mellem Superligaen og Allsvenskan, hvor han nåede at præstere 41 kampe, syv scoringer og tre oplæg.

AGF-profil om fast plads: Jeg er ikke tilfreds – har mere at vise

Kevin Yakob og AGF skal næste gang i aktion på søndag den 30. oktober, når Lyngby Boldklub tager imod i en kamp, hvor Uwe Röslers tropper jagter sin første superligasejr siden midten af september.

Et opgør med kickoff klokken 14:00 og som kan følges direkte på TV3 SPORT og Viaplay.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P