International Fodbold

Nummer syv ved Ballon d’Or: Umuligt at vinde denne pris

Karim Benzema vandt mandag sin første Ballon d'Or-titel, men prisuddelingen foregår ikke på fair vis, mener dette års nummer syv i afstemningen.

Thibaut Courtois er utilfreds med at målmænd ikke kan vinde Ballon d'or
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Han kunne se sin holdkammerat løbe med prisen, men alligevel var han ikke helt tilfreds.

Belgiske Thibaut Courtois blev selv nummer syv i afstemningen om den prestigefulde Ballon d’Or-titel mandag aften, men Real Madrid-målmanden anser ikke uddelingen som fair.

– Jeg er meget glad på Karim Benzemas vegne. Jeg siger ikke, at jeg skulle have vundet, men jeg er ikke engang på podiet som målmanden, der vandt LaLiga og Champions League, lyder det fra Courtois ifølge belgiske DH.

– Det lader til, at det er bedre at score et mål end at forhindre et mål. Det er en kamp, som som stadig står tilbage at blive vundet. Når jeg ser logikken og ved, hvordan der bliver stemt, så vidste jeg, at jeg ikke ville have nogen chance for at vinde, lyder det videre fra Real Madrids store sidste skanse.

Selvom han altså ikke for alvor kom tæt på den helt store pris tirsdag aften, så kunne Thibaut Courtois trods alt glæde sig over, at han vandt dent såkaldte Yashin Trophy som sæsonens bedste målmand.

Courtois hædret som verdens bedste målmand – løftede Yashin-trofæet

Den store belgier ser dog ikke specielt lyst på muligheden for, at det en dag er en målmand, der står med Ballon d’Or-trofæet.

– En fremtidig målmands-vinder? Det anser jeg som umuligt for en målmand. Det er umuligt at vinde denne pris. Jeg ved ikke, om jeg som målmand kunne have gjort mere, end jeg gjorde sidste år, lyder det fra Courtois.

Én gang i historien har en målmand vundet Ballon d’Or.

Det skete i 1963, hvor den sovjetiske målmand Lev Yashin løb med hædren. Lev Yashin, der gik bort i 1990, blev i 2019 hyldet, da hans navn kom til at stå på det trofæ, der årligt bliver uddelt til den bedste målmand – den pris, som Courtois tirsdag blev den tredje modtager af.

Tidligere har Liverpools Allison vundet trofæet i 2019, mens Gianluigi Donnarumme vandt i 2021. I 2020 var uddelingen annulleret som følge af Covid-19.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P