VM 2022

5 min læsningVM 2022 i Qatar: Schweiz’ trup

Schweiz er endnu en gang med, når VM 2022 i Qatar løber af stablen. Her skal profiler som Shaqiri, Xhaka, Sommer og Seferovic forsøge at besejre Serbien, Brasilien og Cameroun. Se Schweiz' VM-trup her.

5 min læsning
Schweiz er med, når VM 2022 i Qatar løber af stablen. Her møder de Serbien, Cameroun og ikke mindst favoritterne fra Brasilien. Se Schweiz VM trup her.
Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Ritzau Scanpix

Der er nu meget kort tid til, at bolden endelig ruller ved VM 2022 i Qatar.

Den 20. november starter løjerne i den omdiskuterede ørkenstat, Qatar. Startskuddet bliver åbningskampen, hvor værtsnationen Qatar møder Ecuador. Herefter følger en hel måneds fodboldfest.

Schweiz udtog sin 26 mand store trup den 9. november – se den herunder:

VM 2022 – Den ultimative guide til VM i Qatar 2022

Schweiz’ trup til VM 2022 i Qatar

Målmænd:
– Gregor Kobel (Dortmund)
– Yann Sommer (Mönchengladbach)
– Philipp Köhn (Red Bull Salzburg)
– Jonas Omlin (Montpellier)

Forsvarsspillere:
– Manuel Akanji (Manchester City)
– Eray Cömert (Valencia)
– Nico Elvedi (Mönchengladbach)
– Ricardo Rodríguez (Torino)
– Fabian Schär (Newcastle)
– Djibril Sow (Frankfurt)
– Silvan Widmer (Mainz)

Midtbanespillere:
– Granit Xhaka (Arsenal)
– Michel Aebischer (Bologna)
– Christian Fassnacht (Young Boys)
– Edimilson Fernandes (Mainz)
– Fabian Frei (FC Basel)
– Remo Freuler (Nottingham Forest)
– Ardon Jashari (FC Luzern)
– Fabian Rieder (Young Boys)
– Denis Zakaria (Chelsea)

Angribere:
– Breel Embolo (AS Monaco)
– Noah Okafor (Red Bull Salzburg)
– Haris Seferovic (Galatasaray)
– Xherdan Shaqiri (Chicago Fire)
– Renato Steffen (FC Lugano)
– Rubén Vargas (Augsburg)

Træner:

– Murat Yakin

Schweiz’ vej til VM 2022 i Qatar

Schweiz sikrede sig en plads ved VM 2022 i Qatar på mere eller mindre sensationel vis.

I den europæiske VM-kvalifikationsturnering skulle det schweiziske landshold op mod Nordirland, Bulgarien og Litauen, som på papiret er nationer, som burde kunne besejres af Schweiz.

Dog var det sidste hold i gruppen mægtige Italien, som uden tvivl var forhåndsfavoritter til førstepladsen og den direkte kvalifikation til VM 2022 i Qatar.

Schweiz overraskede dog alle. På fornem vis tog schweizerne førstepladsen i gruppen med 18 point – to point foran Italien. Indbyrdes spillede de to mandskaber to uafgjorte kampe og gik begge ubesejret gennem kvalifikationen. Dermed var det resultaterne mod gruppens resterende hold, der skulle afgøre det. Og her var Schweiz altså stærkest.

Schweiz’ gruppe ved VM 2022 i Qatar

Da lodtrækningen til VM 2022 i Qatar fandt sted fredag den 1. april 2022, var Schweiz placeret i andet seedningslag.

Dermed skulle Schweiz med al sandsynlighed møde en af turneringens helt store landshold fra øverste seedningslag, mens man dog var sikker på ikke at skulle møde store nationer som Holland, Tyskland, Kroatien og selvfølgelig Danmark, der ligeledes var placeret i samme seedningslag som Schweiz.

Herunder kan du se Schweiz’ gruppe ved VM 2022 i Qatar:

Gruppe G

 Schweiz
– Serbien
– Brasilien
– Cameroun

Læs mere om Brasilien, Serbien og Camerouns trupper på disse links.

Schweiz’ kampe ved VM 2022 i Qatar

De 32 kvalificerede hold ved VM 2022 i Qatar er inddelt i otte grupper af fire nationer, som er navngivet fra Gruppe A til Gruppe H.

Første del af VM 2022 i Qatar byder dermed på tre gruppespilskampe for Schweiz. Her skal mandskabet i første omgang forsøge at spille sig videre mod Brasilien, Serbien og Cameroun, hvilket kræver en første- eller andenplads i gruppen.

Du kan se Schweiz’ kampe og spilletidspunkter herunder:

24. november: Schweiz – Cameroun klokken 11:00
24. november: Brasilien – Serbien klokken 20:00

28. november: Cameroun – Serbien klokken 11:00
28. november: Brasilien Schweiz klokken 17:00

2. december: Cameroun – Brasilien klokken 20:00
2. december: Serbien – Schweiz klokken 20:00

VM 2022 – Den ultimative TV-guide til VM i Qatar 2022

Sådan er det gået Schweiz ved tidligere VM-slutrunder

Schweiz har været med ved VM 11 ud af 21 gange siden turneringens start i 1930. Her er nationens bedste placering en plads i kvartfinalen, som man dog aldrig er gået videre fra.

Nationen har været med ved de sidste fire VM-slutrunder. Tendensen de senere år tilsiger, at Schweiz vil nå frem til 1/16-finalerne, hvor VM-rejsen vil slutte – præcis som det var tilfældet ved VM i 2006, i 2014 0g senest i 2018.

Schweiz’ chancer for at vinde VM 2022 i Qatar

For en fodboldnation som Schweiz gælder det først og fremmest om at gå videre fra det indledende gruppespil, hvilket holdet som tidligere nævnt har haft for vane ved de seneste VM-slutrunder.

Det bliver dog ikke nødvendigvis en let opgave for schweizerne. Gruppens helt store favorit må alt andet lige være Brasilien, som også er favorit til at vinde VM 2022 i Qatar.

Det efterlader Schweiz, Serbien og Cameroun tilbage, som så skal kæmpe om den sidste plads videre ved slutrunden. Her spår bookmakerne henholdsvis Schweiz og Serbien lige store chancer for at tage den sidste plads videre i turneringen.

På FIFAs seneste verdensrangliste fra den 6. oktober 2022 er Schweiz placeret på en flot 15. plads. Ser man på favoritrollen ud fra det, er Serbien placeret på plads nummer 21 og Cameroun på plads nummer 43.

Generelt set spår bookmakerne ikke Schweiz de store chancer for et topresultat til VM 2022 i Qatar. De vurderer på nuværende tidspunkt Schweiz som nummer 14 i favoritfeltet ud af turneringens 32 hold. Dermed ser en midterplacering ud til at være det bedste bud.

Schweiz har et hold med flere profiler, der med al sandsynlighed får stor betydning for, hvordan landsholdet vil klare sig ved VM-slutrunden.

Holdet består mest af alt af spillere fra store adresser uden for Schweiz. Værd at nævne er blandt andre den tidligere Premier League-offensiv, Xherdan Shaqiri fra Chicago Fire, Haris Seferovic fra Galatasaray og Granit Xhaka, der har præsteret flot for Premier Leagues førerhold Arsenal, med flere.

Flere af boblerne, som måske kan sikre sig en plads ved VM 2022 i Qatar, er unge spillere, der er på vej frem i karrieren i schweiziske topklubber.

Læs mere om Schweiz’ modstandere i det indledende gruppespil – Brasilien, Serbien og Cameroun – og nationernes trupper på disse links.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer