VM 2022

2 min læsningTidligere stjernespiller kræves udleveret: Ni års fængsel venter efter voldtægtsdom

Robinho, der blandt andet har spillet i Real Madrid, Manchester City og AC MiIan, kræves udleveret til Italien, så han kan blive fængslet.

2 min læsning
Robinho
Foto: Toru Hanai/Reuters/Ritzau Scanpix

To nationale mesterskaber i Spanien og et enkelt i Italien er nogle af Robinhos højdepunkter, som i dag har valgt at lade sig fodboldpensionere og slå sig ned i hjemlandet Brasilien.

Det har han angiveligt valgt at gøre, da han under sin tid som aktiv i AC Milan har begået en voldtægt tilbage i 2013, som han i 2017 in absentia – uden at møde op i retten – modtog en dom på ni års fængsel for, og som han siden har haft en appelsag kørende for i flere år.

Nu vil Italien have den tidligere brasilianske landsholdsspiller udleveret til landet, så han kan udstå sin straf og fængsling. Det melder The Mirror.

Helt konkret skulle det italienske justitsministerium have anmodet om, at Robinho skal udleveres fra Brasilien.

Robinho har appelleret dommen ad flere omgange, men da dommen tilbage i januar blev stadfæstet endegyldigt, skal den tidligere Milan-spiller i fængsel.

Noget, som den dengang 22-årige albanske kvindes klient kræver:

– Min klient er ligeglad med, om Robinho vil afsone dommen i Italien eller Brasilien. Det vigtige er, at der er retfærdighed til det sidste, og at dommen, der nu er endegyldig, respekteres, siger anklager Jacopo Gnocchi således ifølge The Mirror.

Mulig skandalesag rammer svensk topfodbold: Spiller anholdt og anklaget for voldtægt

Den i dag 38-årige brasilianer nåede i sin aktive fodboldkarriere at repræsentere en række europæiske klubber i form af Real Madrid, Manchester City og AC Milan samt tyrkiske Sivasspor og Istanbul Basaksehir.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer