VM 2022

4 min læsningEksperter om ‘Mission Impossible’ – sådan tager FCK point mod City

De færreste levner F.C. København en chance, når de træder ind på Etihad onsdag aften i Champions League. Ifølge Troels Bech og den tidligere danske landsholdsmidt Jakob Poulsen bliver det da også en noget nær umulig opgave for Løverne, men en vindermentalitet kan blive drivkraften i FCK's søgen efter sensationen.

4 min læsning
Manchester City FCK sådan vinder FCK over city

F.C. Københavns titel som underdogs onsdag aften ude mod Manchester City er nærmest en underdrivelse.

Tilgangen af Erling Haaland har bragt de forsvarende engelske mestre et skridt nærmere den uofficielle titel som verdens bedste hold, men danskerne er ikke helt uvante med at levere overraskelsen i Champions League.

F.C. København har nemlig erfaring med at skabe sensationen mod Pep Guardiola og et stjernespækket mandskab under spanierens vinger, da Løverne tilkæmpede sig et 1-1 resultat mod FC Barcelona, der dengang sad på den europæiske trone. Ifølge tidligere Superliga-træner Troels Bech bliver opgaven onsdag aften dog endnu sværere, end de forsvarende danske mestres flotte resultat i 2010.

– City er noget af det sværeste, man kan komme op imod – også meget sværere end Barcelona tilbage i deres bedste dage. Der så vi jo i sin tid, at F.C. København kunne gå op og lægge et højt pres på dem. Den øvelse mod Manchester City ser sørme svær ud. Deres fart og gennembrudskraft gør det ikke sjovere at forsøge at presse højt, siger Troels Bech til campo.dk, og tegner et, ifølge ham selv, forsimplet billede af, hvordan F.C. København kommer fra Etihad med æren i behold.

– Hvis du ikke har et eller andet træk, du kan vinde på, så får du heller ikke uafgjort. Hvis målet er at slippe igennem uden et for stort nederlag, så skal man have et eller andet, man kan vinde på. Det vil jo så være dødbolde typisk – også selvom City er gode på det – og så handler det om at forsvare udad. Sådan at så meget af City’s 80 procent boldkontrol bliver skubbet så langt frem på banen som muligt og så langt ud i siden som muligt. Det er simpelt at sige, og meget svært at gøre.

– Man skal have et våben, man kan true de andre med. Hvis man har én, der er bedre i luften end sin direkte modstander- det må være (Andreas, red.) Cornelius, hvis han er klar.

– Man går jo aldrig ind til en kamp med tanken om, at man ikke har en eneste chance. Man går altid ind og leder efter chancen, fastslår Troels Bech.

Netop den mentalitet kender tidligere landsholdsmidt Jakob Poulsen til fra sin lange karriere, der blandt andet bød på udenlandsk fodbold i Holland og Frankrig, samt 35 optrædener for det danske landshold.

– Det kan virke helt håbløst, men man lægger jo en plan, som man helt seriøst tror på. Jeg har aldrig nogensinde gået ind til en kamp, hvor jeg ikke har troet på, at jeg ville vinde. Nogle tænker måske ‘ja ja… det gør du jo ikke’, men det gør man faktisk. Hvis man nu får lukket de små ting ned, og får en enkelt puttet ind. Den tror tænker jeg 100 procent også, at FCK har, fortæller Jakob Poulsen til campo.dk.

Med hensyn til det taktiske perspektiv har Poulsen dog svært ved at se, hvordan FCK får knækket koden mod det stjernespækkede Manchester City-mandskab.

– Jeg ville håbe på, at De Bruyne og Haaland ikke spiller, og hvis man så kunne tage Foden og Mahrez med ud, så er vi ved at være der, siger den tidligere landsholdsspiller og udbryder i latter, inden han fortsætter.

– Det handler om at få lagt en god defensiv plan, hvor man måske kører en Mourinho-stil med at parkere bussen. Som City spiller lige nu, så er det jo nærmest ligegyldigt, hvilken plan man vælger, så kommer det nok ikke til at gå – men det er måske dumt at sige på et taktikmøde.

Jakob Poulsen fik selv muligheden for at måle sig med nogle af verdens bedste spillere, da han med Danmark stod overfor modstandere som Cristiano Ronaldo, Bastian Schweinsteiger og Wayne Rooney. Mødet med verdensstjerner kan i sig selv være en stor motivationsfaktor, når FCK går på banen onsdag.

– Det er jo en kæmpe motivation i sig selv, at spillerne (FCK, red.) går på banen og skal spille mod måske verdens bedste klubhold. Det er en kæmpe motivation, at man virkelig kan få lov at måle sig med de allerbedste, siger Jakob Poulsen.

Kampen mellem Manchester City og F.C. København fløjtes igang onsdag klokken 21.00 og kan overværes på TV3+.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer