VM 2022

3 min læsningLandholdskollega ikke imponeret over Haalands klubvalg: Det havde jeg ikke gjort!

En af Erling Haalands norske landsholdskammerater ville ikke have taget skiftet til Manchester City, hvis han da havde haft muligheden, da han ikke kan forene sig med klubbens saudiarabiske ejerskab.

3 min læsning
Morten Thorsby
Foto: Antonio Bronic/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvis Manchester City, Paris Saint-Germain eller Newcastle United skulle have planer om at tilknytte Union Berlins norske landsholdsmidt Morten Thorsby på sigt, kan de godt glemme den tanke.

I hvert fald retter nordmanden nu en heftig kritik af Erling Haalans valg af klub, da han i sommer valgte at forlade Borussia Dortmund til fordel for Manchester City.

Og grunden? Morten Thorsby kan ikke forene sine politiske holdninger med de saudiarabiske ejerforhold, som de nævnte klubber – og altså heriblandt Haalands nuværende arbejdsgiver Manchester City – har. Helt konkret, at de nævnte klubber hævdes for at blive brugt til sportslig hvidvask.

Det fortæller Morten Thorsby i et interview, som TV 2 i Norge mandag har valgt at bringe.

Var du ikke skiftet til PSG, Manchester City eller Newcastle?

– Nej, jeg havde ikke gjort det, selvom jeg ikke har haft mulighed for det. Fodboldspillere har enorme muligheder for at påvirke ting, vi er forbilleder, lyder det således fra Thorsby, der efterfølgende knytter en kommentar til Haalands valg om at skifte til Manchester City.

– Det, at der er fokus på klubskifter, det synes jeg ikke, at Erling skal tage som en kritik. Det er ikke det vigtigste her. Erling er en af ​​verdens bedste fodboldspillere og har valgt at skifte til en af ​​verdens bedste klubber, det er helt fantastisk.

– Men det gør ham også til en af ​​verdens mest indflydelsesrige personer. Det, som jeg som ven og kollega – med de værdier, jeg står for. Det, jeg forsøger at inspirere og påvirke ham til, er, at bruge sin stemme og bruge sin indflydelse, lyder det fra landsholdskollegaen til TV 2 Norge.

22-årige Erling Haaland scorede søndag sit tredje hattrick i Premier League, da han i de seneste tre hjemmekampe har forladt Etihad Stadium som netop hattrick-helt. Søndag gik det ud over Manchester United, der tabte 6-3. Foto: Lindsey Parnaby/AFP/Ritzau Scanpix

Selv har Erling Haaland tidligere også forholdt sig en smule til emnet, da han ved et pressemøde i forbindelse med de nu overståede Nations League-landskampe blev forholdt spørgsmål vedrørende emnet af NRK:

– Der er ret stærke beskyldninger, du kommer med der. Når du siger det på den måde, kan jeg ikke sige så meget om det. Det synes jeg ville være lidt for hårdt, lød det således fra City-angriberen.

Så blev det mandag igen: Hvilke rekorder slog Erling Haaland i weekenden? Og hvilke rekorder står for skud?

Erling Haaland og Manchester City tørner næste gang sammen med dansk modstand, når de forsvarende danmarksmestre fra F.C. København besøger Etihad Stadium i Champions League-gruppespillet.

En kamp mellem de engelske og danske mestre, der har kickoff onsdag aften den 5. oktober klokken 21:00 og som kan følges direkte på TV3+ og Viaplay.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer