VM 2022

2 min læsningManchester United-legende: Sådan stopper man Haaland

Den tidligere Manchester United- og Premier League-spiller, Jaap Stam, giver opskriften på, hvordan man stopper det norske Manchester City-fænomen, Erling Haaland.

2 min læsning
Foto: Andrew Yates/Reuters/Ritzau Scanpix

Erling Haaland har været nærmest ustoppelig i starten af den indeværende sæson af Premier League.

I weekenden står han over for sit første Manchester-derby, når Manchester City og Manchester United støder sammen på søndag.

I den anledning afslører den hollandske Manchester United-legende Jaap Stam nu sin opskrift på at stoppe det norske Manchester City-fænomen.

I et interview med SPORTBible fortæller Stam, der vandt tre ligatitler i løbet af tre år på Old Trafford, hvad han ville gøre som Manchester United-forsvarer mod Haaland søndag eftermiddag.

– Du skal være meget aggressiv. Du skal sørge for, at der altid er en meget tæt på Haaland og forsøge at tage ham ud af spillet – især når man taber bolden, må han ikke få lov til at få fat i den.

– Du har også brug for ekstra backup. Hvis du spiller mod ham en mod en med meget plads i ryggen, bliver det ni ud af ti gange en meget vanskelig situation. Så du skal være meget aggressiv mod ham.

Ifølge hollænderen formår Haaland altid at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt – og det på trods af, at han knap er i kontakt med bolden i kampen.

Det er en trussel, City ikke havde i den sidste Premier League-kampagne, hvor deres topscorer var Kevin De Bruyne med 15 mål.

– Holdene ændrer den måde, de står på defensivt, når han spiller. Det gør de på grund af den klare trussel, han er. Man er nødt til at forholde sig til ham og træffe et valg om, hvad man som modstander vil gøre for at forsvare sig mod ham.

– Personligt mener jeg, at man bliver nødt til at møde ham højt oppe i banen. Man skal have en spiller, som er aggressiv, og en anden spiller, som dækker af bagved.

Den 22-årige nordmand har indtil videre spillet 10 kampe for Pep Guardiolas mandskab og scoret imponerende 14 mål – det inkluderer blandt andet to hattrick.

Kampen mellem Manchester City og Manchester United fløjtes op søndag den 2. oktober klokken 15:00. Kampen kan følges på See og Viaplay.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer