VM 2022

3 min læsningFyret efter to år i FCK: Det var en rodebutik, da jeg kom til

F.C. København har tirsdag valgt at afskedige Christian Engell fra jobbet som "Head of People and Culture" - hovedpersonen selv sætter ord på, hvordan det stod til i klubben, da han for to år siden blev ansat.

3 min læsning
Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

F.C. København har tirsdag stoppet samarbejdet med Christian Engell, der de seneste knap to år har haft ansvaret for det sportspsykologiske område.

– Christian Engell har ydet en seriøs indsats hver eneste dag på Nummer 10, hen over en periode med mange forandringer både i truppen og i staben i F.C. København.

– Med ændringen i det sportslige setup, har vi valgt, at vores veje skal skilles nu. Vi ønsker Christian alt det bedste fremover og siger endnu engang tak for hans store arbejde i det daglige, siger FCK’s sportsdirektør, Peter Christiansen.

Ansvarlig for det sportspsykologiske område, Head of People and Culture eller mentaltræner. Christian Engells jobområde havde mange navne.

På sin private facebookside har han i forlængelse af afskedigelsen i FCK valgt at dele ud af sine oplevelser og erfaringer i klubben.

Her understreger han først og fremmest, at han er ramt af fyringen, men derudover er glad for den tid, han har haft i klubben.

Desuden gør han det også klart, at langt fra alt kørte på skinner, da han for små to år siden blev ansat i F.C. København.

– Da jeg tiltrådte i FCK for små to år siden, mødte jeg ind til en kæmpe rodebutik. Faciliteterne var elendige. Store dele af trup­­­pen udhungret. Relationerne mellem A-holdet og talentafdelingen stort set ikk eksisterende. Selv­for­stå­el­­sen enorm. Men fundamentet revnet, hullet og itu.

– Klubben er et langt bedre sted, end den var for to år siden. I to år, har jeg, med gode folk hele vejen rundt, været med til at vende mange sten. Jeg blev den næste sten, der skulle vendes. Fuld respekt for det. Og for den beslutning, Jacob Neestrup har truffet, skriver Christian Engell på facebook.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Christian Engell benytter samtidig lejligheden til at rose den tidligere cheftræner i klubben, Jess Thorup, som han kalder for “en stor kapacitet”, der er “menneskeklog, inddragende og en resultatskaber”.

Og selvom det var klubbens nye cheftræner, Jacob Neestrups, beslutning at give ham sparket, har han også store roser til den unge FCK-træner.

– Han bliver en fremragende leder for fremtidens FCK. Jeg ser noget i ham, som jeg indtil nu kun har set i udenlandske trænere i Danmark: En afklarethed. En tydelighed. Og forventninger til klubben – som er større end dem klubben har til sig selv.

– Trods sin unge alder formår Jacob at være varm og vis på en kontant måde – uden at blive kold og kynisk. Det er imponerende. Og jeg ønsker Jacob og staben alt godt.

Avis: Så meget koster Thorup-fyring FCK

Før Christian Engell blev ansat i F.C. København, arbejdede han i seks år som mentaltræner i Brøndby IF.

Derudover har han også samarbejdet med blandt andre landsholdsspillerne Kasper Schmeichel og Yussuf Poulsen gennem længere tid.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer