2 min læsningMulig dansk landsholdsdebutant: Jeg lærer af denne angrebstjerne

Rasmus Højlund kan torsdag aften få sin landsholdsdebut på allerhøjeste plan, når Danmark på udebane tørner sammen med Kroatien i Nations League.

2 min læsning
Rasmus Højlund
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Torsdag aften skal det danske landshold atter i aktion, når Kroatien venter på udebane i den næstsidste gruppekamp, inden Nations League er forbi for denne gang.

Her kan den blot 19-årige Atalanta-angriber Rasmus Højlund få sine første minutter på det danske landshold, da Kasper Hjulmand har valgt at udtage ham til de to kommende kampe mod Kroatien og Frankrig.

Nu løfter den tidligere F.C. København-spiller sløret for, hvem han lader sig inspirere af, når han skal dygtiggøre sig i facetter af sit angrebsspil.

Det gør han i et længere interview med TV 2 SPORT, hvor han også indrømmer, at yndlingsspilleren er en helt anden:

– Cristiano Ronaldo er i bund og grund min favoritspiller, men skal jeg kigge på nogle, der i spillestil minder mere om mig, så er det den store oppe fra Norge, Erling Haaland. Han kan bare så mange gode ting, indleder Atalanta-angriberen og fortsætter:

– Jeg kigger meget på, hvordan han spiller fodbold. Vi har lidt af det samme i os, selvom han er i en anden klasse. Men ham kan jeg lære meget af.

Hvid og Korotayev med BIG 9-forudsigelser: Nations League med Danmark mod Frankrig i Parken

I interviewet sætter han også ord på, at han af hjemlige spillere også har – og har haft – nogle forbilleder:

– Christian Eriksen har længe været et stort navn – også internationalt – og ham har jeg virkelig fulgt og beundret. Også Andreas Cornelius med sin tid i F.C. København og hele hans historie, siger Højlund og afslutter:

– Som dreng var jeg stor fan af Nicklas Bendtner og fulgte ham tæt til træningerne i Helsingør. Jeg har et billede af ham, mig og Stephan Andersen. Det er et fedt minde.

Kampen mellem Kroatien og Danmark begynder torsdag aften klokken 20:45 på Stadion Maksimir i Zagreb og kan følges direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer