2 min læsningFCK uddeler karantæner efter baneinvasion

I forbindelse med guldfejringen i foråret blev Parkens græstæppe invaderet af tilskuere. Nu har F.C. København uddelt karantæner til 12 personer.

2 min læsning
Fans invaderer banen i Parken i maj
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022.

Tilskuerne i Parken var blevet advaret.

Alligevel valgte omkring 100 tilskuere at invadere banen, da F.C. København i maj vandt mesterskabet i Parken.

Det har nu fået konsekvenser for 12 personer, oplyser F.C. København til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter efter reklamen

De 12 karantæner lyder ikke af meget i forhold til de godt og vel 100 personer, der efter sejren mod AaB 22. maj valgte at se stort på risikoen for at modtage karantæner og bøder, indrømmer F.C. Københavns kommunikationschef, Jes Mortensen, skriftligt overfor avisen.

– Vi har fra start prioriteret at finde de rigtige og ikke et bestemt antal. Vi ville gerne have fundet flere, men det er en rigtig svær øvelse at identificere alle, skriver Jes Mortensen og fortsætter:

– Med de rigtige mener vi dem, der optrådte voldeligt eller på anden måde farligt eller som gentog baneløb ud over i et øjebliks komplet misforstået jubel, som var langt hovedparten af dem, der løb ind.

Thorup har holdt individuelle spillermøder i FCK: Selvlysende klart hvad jeg forventer

Det lave antal karantæner er et udtryk for grundighed fremfor signalværdi, forklarer Jes Mortensen.

– Det handler ikke om signalværdi for os, men om at være grundige og få fat i de rigtige. Det er vi langt hen ad vejen lykkedes med, selvom vi gerne ville have fundet flere. Samtidig var vi både før og efter meget klare i vores holdning til det og vi glædede os også over, at fans i Parken tog klart afstand med det samme, skriver han og forklarer, at en gentagelse af scenerne i guldfejringen kan betyde en bredere indsats overfor baneløberne.

Jess Thorup om FCK-profil: Han er klar mod FC Midtjylland

F.C. København har haft en svingende start på superligasæsonen og er i skrivende stund på en sjetteplads. Mestrene skal søndag til Herning for at vinde sidste års sølvvindere fra FC Midtjylland. Kampen spilles klokken 18.00 og kan ses på 3+ og Viaplay.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer