Europæisk Fodbold

Trods dansk belejring: Silkeborg IF glipper Europa League

Silkeborg IF er henvist til Conference League, efter de over to kampe må se sig slået af finske HJK Helsinki.

Det blev ikke til Europa League for Silkeborg IF.

Det står klart, efter det torsdag aften endte 1-1 mellem de danske bronzevindere og den finske modstander fra HJK Helsinki.

Med 1-0-nederlaget i Finland i forrige uge, står efteråret derfor på Conference League for Silkeborg IF.

Kent Nielsens tropper stod ellers bag en sand belejring af HJK Helsinkis banehalvdel, og det danske mandskab forsøgte sig med afslutninger igen og igen – og igen. Men ind ville bolden bare ikke. Hvert fald ikke mere end en enkelt gang.

Arbejdsbetingelserne blev heller ikke lettere for Silkeborg IF, da HJK Helsinki bragte sig foran med 1-0 kort før pausen. I situationen udviste Silkeborgs Joel Felix decideret sløset forsvarsspil, da han så let som ingenting blev skubbet væk af ghanesiske Malik Abubakari.

HJK Helsinki-angriberen vendte efterfølgende hurtigt rundt og afsluttede fra distancen, hvor han fangede Nicolai Larsen langt ude af Silkeborg-målet.

Så er der trukket lod: Se alle CL-grupperne her

Efter pausen stod der Silkeborg IF på det hele.

De vante målscorere i klubben, Nicolai Vallys, Sebastian Jørgensen og Nicklas Helenius, havde alle chancer til at score.

Det endte dog med i stedet at blive synderen fra første halvleg, Joel Felix, der efter lettere klumpspil i HJK Helsinkis felt fik en tå på bolden og prikket den i mål.

Trods fortsat stor dominans i kampens sidste kvarter samt dommerens tillægstid, blev det ikke til flere mål for det rødklædte hjemmehold, der dermed kan se frem til det mindre prestigefyldte gruppespil i Conference League.

Lodtrækningen til Conference League finder sted fredag klokken 14.30 og kan ses på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.