Silkeborg IF så rødt i Europa League-nederlag

Silkeborg IF tog torsdag aften hul på sin kvalifikation til Europa League-gruppespillet mod finske HJK Helsinki på udebane. Det blev et opgør, som kræver en revanche om en uge.

HJK Helsinki Silkeborg IF

Torsdag aften dannede Bolt Arena i Finland ramme om det første af to kvalifikationsopgør til Europa League-gruppespillet mellem HJK Helsinki og de danske bronzevindere fra Silkeborg IF.

Det blev til et smalt Silkeborg-nederlag, da HJK Helsinki sikrede sig en sen 1-0 sejr på et elegant langskudsmål af David Browne efter 80 minutter.

Nicklas Helenius fik ellers alletiders mulighed for at bringe Silkeborg foran efter blot 12 minutter efter et fint indlæg af Oliver Sonne, men den normalt selvsikre angriber brændte fra tæt hold.

Kampens øvrige højdepunkter var et annulleret HJK Helsinki-mål efter 35 minutters spil, hvor dommeren vinkede for offside.

I anden halvleg blev Silkeborg desuden reduceret i sit antal af markspillere, da André Calisir modtog et direkte rødt kort, efter man blev fanget i en omstilling.

Det fik den svensk-armenske forsvarsspiller til at hive sin modstander omkuld, som helt korrekt kostede et rødt kort.

I kampens sidste minutter slap Silkeborg fra den helt store nedtur, da HJK efter en standardsituation havde bolden i kassen for tredje gang, men også denne gang blev der vinket for offside.

Silkeborg-chef ovenpå Brøndby-rygter: Kan godt sælge Nicklas Helenius til en superligakonkurrent

Der er returkamp om en uge på JYSK Park i Silkeborg, hvor der fløjtes til start klokken 18:30.

Taber Silkeborg sammenlagt, står den i stedet for Europa League på gruppespil i Conference League.