Highlights: Viborg bryder Silkeborg IF’s ubesejrede stime

Silkeborg IF er ikke længere ubesejrede i denne sæson, efter Viborg FF fik sat en stopper for bronzevindernes flotte stime.

På en hed sommerdag, tørnede de to succesfulde oprykkere fra forrige sæson, Viborg FF og Silkeborg IF, søndag sammen i Viborg.

Her endte det grønklædte hjemmehold med at sætte en kæp i hjulet for forrige sæsons bronzevindere, da måltavlen efter slutfløjt viste 2-0 til Viborg FF.

Dermed er Silkeborg IF ikke længere ubesejrede i denne sæson, da de ellers inden kampen var ét ud af tre hold, der fortsat ikke havde indkasseret et nederlag efter sommerferien i Superligaen. De to øvrige er Randers FC og FC Nordsjælland.

Det er samtidig første gang siden marts måned, at Silkeborg IF har spillet en kamp uden at score. Dengang var det et nederlag på 1-0 til FC Midtjylland.

Viborg FF kom bedst fra start, hvor især Christian Sørensen gjorde sit til, at hjemmeholdet hev en sejr i land.

Den offensive venstreback fandt med et præcist indlæg frem til Jay-Roy Grot midt for Silkeborgs mål efter 12 minutter. Her kom den store hollænder først på bolden med et strakt ben, og selvom SIF-keeper Nicolai Larsen var tæt på at vifte bolden til hjørne, endte afslutningen i mål.

10 minutter senere var Christian Sørensen på spil igen. Denne gang modtog han bolden i Viborgs venstre side. Her passerede han let og elegant Silkeborgs Oliver Sonne med en tunnel, inden han afsluttede mod kassen. Silkeborg-stopperen Tobias Salquist forsøgte at blokere afslutningen, men endte i stedet med at dirigere bolden op i det korte hjørne, uden chance for Nicolai Larsen på målstregen. 2-0 efter 22 minutter.

Til trods for flere store chancer til begge mandskaber, forblev stillingen uændret i resten af kampen.

Transfer Center Live 2022: Silkeborg-chef åbner for salg af Helenius

Viborg FF 1-0 Silkeborg IF (Jay-Roy Grot, 12′)

Viborg FF 2-0 Silkeborg IF (Christian Sørensen, 22′)