3 min læsningZeca om fremtiden: Vil ikke sidde på bænken

FCK-kaptajnen har netop gjort comeback efter ti måneder, men allerede om et år står han med kontraktudløb - og han har ikke tænkt sig at blive i F.C. København bare for syns skyld.

3 min læsning
Carlos Zeca, Zeca, Zeca kontrakt, Hvonrår har Zeca kontraktudløb?, F.C. København, FCK.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Carlos Zeca er tilbage – men bliver han?

Den karismatiske græker fortalte tidligere på året til B.T., at han endnu ikke havde gjort sig de store tanker om fremtiden. Det ville han vente med, til han var vendt tilbage på banen i FCK.

Nu hvor han har gjort comeback, var det derfor også nærtliggende at undersøge, om den snart 34-årige midtbaneslider er blevet mere afklaret om sin fremtid.

Her får man indtrykket af, at det er en FCK-anfører i fortvivlelse. Det skyldes, ifølge ham selv, at det måske fortsat er lidt for tidligt at tage den snak.

Det hele handler nemlig i høj grad om, hvor han står henne i forhold til fysisk forfatning og niveau, når kontraktudløbet banker på døren om et år. Én ting er hvert fald sikkert – han vil ikke blive i F.C. København, bare for at være der.

– Hvis jeg ikke føler mig 100 procent klar til at spille for klubben, og ikke kan leve op til klubbens forventninger, så vil jeg ikke være her. Jeg vil ikke bare tjene penge og så sidde på bænken eller på tribunen. Det vil jeg ikke. Jeg vil slutte her på en god måde, som folk kan huske. Ikke på en dårlig måde, hvor folk så kun kan huske min sidste tid for at jeg hele tiden sad ude og ikke kunne spille, siger grækeren til campo.dk.

Selv har han tidligere nævnt mere eksotiske lande såsom Thailand og Kina, når snakken er faldet på en fremtidig arbejdsgiver – og det er der nok en god grund til.

– Med min alder er det virkelig svært at komme til Premier League, Bundesligaen eller La Liga. Men jeg vil helt sikkert gå efter noget, der fortsat kan motivere mig og sikre, at jeg har det sjovt og nyder fodbold, siger han.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Men er det ensbetydende med, at han ikke ser sig selv forlænge sin aftale med F.C. København? En aftale, der har udløb næste sommer.

– Jeg ved det ikke. Mit ønske er, at jeg bliver en klublegende. Det betyder, at jeg har gjort et godt stykke arbejde og at folk har kunnet lide det, jeg har leveret – at de synes, jeg har fortjent det.

– Men i forhold til at slutte min karriere her, så ved jeg det ikke. Jeg ved ikke, hvordan det ender. Det er svært, for mange har spurgt mig, om jeg bliver, og om jeg har planer om at forlænge – og om klubben har planer om at forlænge.

Zecas forhåbning om at blive husket i F.C. København som en klublegende er næppe i fare. Man har hvert fald indtryk af, at mange FCK-fans, uanset fremtiden, ser FCK-kaptajnen som en spiller, der allerede har opnået legendestatus i klubben.

Indtil da må Zeca stille sig tilfreds med at se sin tidligere holdkammerat Dame N’Doye få officiel status som legende i klubben, når han fredag bliver optaget i F.C. Københavns ‘Legends Club’.

Interview: Allan Hvid.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer