3 min læsningFCM-chef efter prygl: Vi spillede mod et tophold

FC Midtjylland havde store udfordringer mod overmagten, hvor der ganske enkelt var for stor klasseforskel på de to mandskaber.

3 min læsning
FC Midtjylland, FCM træner, Henrik Jensen, FCM-Benfica, Champions League, hvorfor spiller FCM i Randers?
Foto: Armando Franca/AP/Ritzau Scanpix

Sjældent er man heldige med at slippe fra en kamp med et 4-1-nederlag i bagagen.

Alligevel er det den fornemmelse man står med, efter FC Midtjylland tirsdag aften blev sat godt og grundigt på plads af Benfica på Estadio da Luz i Lissabon.

Forklaringen er dog ganske simpel, da klasseforskellen på de to mandskaber var til at tage og føle på.

– Vi spillede mod et rigtig godt hold. De har spillere i topklasse, og de var i kvartfinalen i Champions League sidste sæson. Vi vidste, det ville blive en svær opgave, og vi klarede det første kvarter godt. Vi havde kort afstand mellem vores spillere og fik de kontramuligheder, vi havde håbet på, siger Henrik Jensen og fortsætter:

– Pludselig viste de ét øjebliks skarphed, og så stod det 1-0. I første halvleg var Benfica ekstremt effektive. De scorede tre mål på ikke særligt store chancer, og det siger noget om deres gode spillere.

– Man kan altid sige, at vi lavede fejl ved målene, men jeg ser det mere som om, at Benfica viste deres kvalitet i de situationer, lyder det fra FC Midtjyllands midlertidige cheftræner, Henrik Jensen, til klubbens egen hjemmeside.

Mens de danske pokalvinderes offensive spil var til at overse i første halvleg, ændrede kampbilledet sig en smule i de sidste 45 minutter af kampen.

Her fik blandt andre Pione Sisto vist sig frem, og efter indskiftede Paulinho fik tilkæmpet sig et straffespark, valgte den omdiskuterede kantspiller at eksekvere med en såkaldt ‘Panenka’ – med stor succes.

Benfica havde dog fortsat nemt ved at komme til chancer mod FC Midtjylland, og hjemmeholdet kunne sagtens have scoret tre mål i anden halvleg, ligesom de gjorde det i første.

– I anden halvleg var vi nødt til at gøre noget, så vi ændrede vores formation og spillede både med en angriber og en 10’er. Det var positivt, at vi fik et par chancer og et mål i anden halvleg, selvom Benfica selvfølgelig også skulle have scoret flere med tanke på deres chancer, siger Henrik Jensen.

Hvis FCM gør det ‘umulige’: Ukrainsk eller østrigsk modstand i vente

Selvom det nu bliver en noget nær umulig opgave at spille sig videre til playoff-runden i Champions League-kvalifikationen for midtjyderne, kigger de nu frem mod returopgøret om en uge.

– Vi spillede mod et tophold, der spiller i et meget højt tempo. Vi havde succes i nogle dele af vores spil, mens vi ikke lykkedes i nogle andre aspekter. Vi er nødt til at tage ved lære af det her og gøre det endnu bedre næste tirsdag. Det er det eneste, det handler om. Vi vil analysere den her kamp, lave en ny gameplan og eksekvere den på bedst mulig vis. Lad os se, hvad der sker, men selvfølgelig bliver det utroligt svært, lyder det fra cheftræneren.

Det portugisiske storhold gæster FC Midtjylland på Cepheus Park i Randers, da det danske mandskabs normale hjemmebane, MCH Arena, er optaget af VM i Ridesport.

Her bliver kampen fløjtet i gang tirsdag den 9. august klokken 19.45.

Timeline

Notifications

Notifikationer