2 min læsningHIGHLIGHTS: Stor Lyngby-brøler sender Horsens på maksimum point

AC Horsens fortsatte den forrygende Superliga-start, da oprykkerne tilkæmpede sig tre besværlige point mod Lyngby.

2 min læsning
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

AC Horsens startede Superliga-sæsonen på fremragende vis, da de overraskende tog sejren på udebane mod de danske mestre fra FC København.

Mandag tog ‘Den Gule Fare’ så i mod en mere velkendt modstander, da oprykkerkollegerne fra Lyngby, som også fik en udmærket start på Superliga-tilværelsen med remis mod Silkeborg, lagde vejen forbi CASA Arena.

Chok-premiere af de danske mestre: FCK skuffede fælt mod AC Horsens

Kampens begyndelse satte hjemmeholdet sig på. Efter nogle fine åbningsminutter fra Lyngby, fik Horsens overtaget og bød sig til med et par fine muligheder, der blandt andet bød på et langskud fra Malte Kiilerich, som sneg sig tæt forbi det lange hjørne.

Generelt set var det 20 stilfærdige startminutter, hvor ingen af holdene skabte store chancer og overordnet havde problemer med at sætte det store sammen.

Men ud af det blå blev scoringen efter 21 minutters spil åbnet. Og ikke overraskende skyldtes det store personlige fejl. Lyngby-keeper, Frederik Ibsen blev fanget på mellemhånd, og efterfølgende fik Lyngby-defensiven ikke ekspederet bolden ud af farezonen. Anders Tengstedt opsnappede clearingen og sendte en fornem bold ind i fødderne på Anders Jacobsen, som sikkert kunne sende bolden i kassen. 1-0 til hjemmeholdet.

Første halvleg var et opgør mellem to forskellige spillestile. Lyngbys tålmodige opbygningsspil fremstod dog nærmest søvndyssende sammenlignet med Horsens’ direkte kontrakniv, som udnyttede udebaneholdets opspilsfejl glimrende.

Der var grund til bekymring for Freyr Alexandersson, hvis Lyngby-hold gik til pause bagud med en enkelt.

AC Horsens fortsatte de gode takter fra anden halvlegs start. Med to store muligheder, som blandt andet tvang Ibsen i spring for at stoppe Tengstedts tørre venstre-hug, i halvlegens begyndelse, viste Horsens hurtigt tænder igen.

Dog virkede det også til, at der var blevet snakket med store bogstaver i Lyngby-omklædningsrummet. I hvert fald var det mere direkte spil blevet taget ud af værktøjskassen, og det skabte flere store muligheder i anden halvlegs første kvarter.

Lyngby satte her fra et hårdt pres ind. AC Horsens mistede bolden for hurtigt og for højt på banen, og det blev straffet prompte.

Chancerne væltede stadig ind for Lyngby, som heletiden skabte problemer for et hårdt kæmpende AC Horsens hold – men ind ville kulen ikke.

Dermed blev det en 1-0 sejr og tre hårdt tjente point for AC Horsens, som altså nu har maksimum point efter to spillerunder i Superligaen.

AC Horsens 1-0 Lyngby Boldklub (Anders K. Jacobsen 21′)

Timeline

Notifications

Notifikationer