1 min læsningDen tyske fodboldlegende Uwe Seeler er død

Han var en stor spiller for det vesttyske landshold og med 72 landskampe har Uwe Seeler skrevet sig ind i historien. Nu er den tidligere Hamburger SV-spiller ikke mere.

1 min læsning
Uew Seeler er død 85 år gammel
Foto: Ritzau Scanpix / SASCHA SCHUERMANN / AFP

Uew Seler er død 85 år gammel.

Den tyske angriber scorede 43 mål i 72 kampe for det daværende Vesttyskland og trak den tyske landsholdstrøje over hovedet ved fire verdensmesterskaber. Han var anfører i 40 af disse kampe.

Uwe Seeler blev den første spiller til at score ved fire VM-slutrunder.

Uwe Seler var en trofast spiller. Han tilbragte hele sin klubkarriere i Hamburger SV fra 1954 til 1972, og Seeler scorede 507 mål i sine 587 kampe og er dermed klubbens mest scorende gennem tiderne.

– Uwe Seeler står for alt, der kendetegner et godt menneske: Jordnær, loyalitet, livsglæde, og han var altid imødekommende. Han er indbegrebet af HSV. 

– Jeg har personligt et særligt minde om vores samvær på hans sidste fødselsdag. Han spurgte ind til HSV, gav mig tips og et par vittigheder. Vi vil aldrig glemme ham og vil altid værdsætte ham. Nu går vores tanker og medfølelse til Uwes familie, som vi udtrykker vores dybeste medfølelse med, lyder det fra HSV-bestyrelsesmedlem Jonas Boldt til klubbens hjemmeside.

Uwe Seeler var også præsident i Hamburger SV i en periode fra 1995 – 1998, og i 2003 blev Seeler udnævnt til æresborger i Hamborg.  

Han efterlader sig sin kone Ilka, tre døtre og syv børnebørn. 

Timeline

Notifications

Notifikationer