2 min læsningSå vild var han: Her er tallene bag Pelés karriere

Édson Arantes do Nascimento - bedre kendt som Pelé - var en forrygende fodboldspiller. Men var god var han egentlig? Vi har kigget på tallene bag.

2 min læsning
FILE PHOTO: Legendary Brazilian soccer player Pele poses for a portrait during an interview in New York, U.S., April 26, 2016. REUTERS/Lucas Jackson/File Photo

Han nævnes i flæng blandt tidernes allerbedste fodboldspillere til nogensinde at betræde græsset på stadions rundt om i verden. Og en Gudsbenådet fodboldspiller, er der ingen tvivl om, Pelé var.

Men hvor god var han egentlig? I dag tager vi et dybere indblik i de bagvedliggende tal for brasilianerens seks brasilianske mesterskaber, to Copa Libertadores mesterskaber og tre verdensmesterskaber.

Overblik: Se listen over de mest assisterende spillere i dette århundrede

Copa America

Lad os starte med den eneste turnering, Pelé nåede at spille, men aldrig at vinde. For i det ene forsøg brasilianeren nåede at have for at vinde turneringen i 1959, formåede han og hans holdkammerater ikke at hive pokalen med hjem. Dog leverede Pelé alligevel en fornem individuel turnering, hvor han med otte mål blev turneringens topscorer og mest værdifulde spiller.

Hop ind og følg os på vores Facebook-sideInstagram og Twitter. Så er du altid opdateret på de seneste fodboldnyheder fra ind- og udland!

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Copa Libertadores

Som skrevet ovenfor vandt Pelé Copa Libertadores – Sydamerikas svar på Champions League – to gange. Første gang i 1961/62 og den anden i 1962/63 – begge gange med Santos FC. Og i hans i alt 15 kampe i turneringen leverede han sammenlagt 22 målbidrag (16 mål og 6 assists) altså et snit på lige knap 1,5 målbidrag pr kamp.

VM

Verdensmesterskaberne er velsagtens den turnering, Pelé er allermest kendt for. Han spillede en afgørende rolle i de tre verdensmesterskaber, Brasilien sikrede sig fra 1958-1970, hvor han leverede finale-mål i både 1958 og 1970.

Alt i alt spillede Pelé 14 VM-kampe og viste naturligvis også målnæsen frem under slutrunderne. I alt leverede han 12 mål og otte assists i de 14 kampe, hvilket svare til omkring 1,4 målbidrag pr kamp.

Kontraktløs startellever – disse stjerner kan hentes kvit og frit

Derudover bør det nævnes, at han i de tre finaler, han har spillet, i den grad har vist, at han også var manden, man kunne regne med i de største kampe. I de to finaler, han fik lov at spille – han var skadet under slutrunden i 1962 – lavede han tre mål og tre assists.

Kilde: Transfermarkt.com

Timeline

Notifications

Notifikationer