2 min læsningFra OB til RB Leipzig – og hjem igen: Jeg er klar til at konkurrere

Efter tre år med ungdomsfodbold i tyske RB Leipzig, er Gustav Grubbe nu klar til at tage kampen op i OB.

2 min læsning
OB, Gustav Grubbe, RB Leipzig, Superligaen, OB Gustav Grubbe.
Foto: Kent Rasmussen

En håndfuld fremmødte fans til OB-træningen nød godt af autografskrivning og let samtale med den tilbagevendte OB’er, Gustav Grubbe, inden han stillede op til interview.

I en alder af 16 år drog Gustav Grubbe mod Tyskland, hvor drømmen om at tage det næste store skridt i karrieren førte ham fra OB til RB Leipzig.

Efter at have tilbragt tre år i den tyske Bundesligaklub, er den nu 19-årige fynbo vendt retur til barndomsklubben på Fyn.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Men selvom man kommer fra en stor klub som RB Leipzig, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at man er garanteret spilletid i Superligaen hos ‘De stribede’:

– Der er ikke noget lovet spilletid, og det er jeg også godt klar over. Men jeg er også klar til at tage konkurrence op, for det har jeg også været vant til i Tyskland, og det er der også alle andre steder, lyder det fra Gustav Grubbe til campo.dk.

I første omgang handler det derfor i højere grad om at falde helt på plads i Ådalen for den unge højreback – og så skal han ellers være klar, når chancen byder sig.

– Nu skal jeg lige have vænnet mig til det hele. Til måden, vi spiller på, og de andre spillere skal også lære mig at kende. Og så gælder det egentlig bare om, at jeg skal tage de chancer, jeg får – og udvikle mig. Det kan godt være, det kommer til at tage noget tid. Men jeg giver den bare gas til træning, og giver den gas i de kampe, jeg får.

OB henter dansker i Bundesliga-klub

Adspurgt direkte, hvad han bidrager med på banen, må Gustav Grubbe pakke den fynske ydmyghed væk for en stund:

– Godt overblik, god defensiv, kraftfuld og så har jeg da også en god fod på de gode dage, slutter han med et grin.

Se listen: Sommerens til- og afgange i Superligaen

Gustav Grubbe er blevet udstyret med en kontrakt af fire års varighed i OB.

‘De stribede’ spiller første kamp i Superligaen den 18. juli, når FC Nordsjælland gæster Odense.

Du kan se interviewet med Gustav Grubbe i afspilleren øverst i artiklen. Her fortæller han også mere om sit ophold i RB Leipzig, og hvorfor det blev OB, der løb med hans underskrift denne sommer.

Timeline

Notifications

Notifikationer