Danmark indledte EM med et sviende nederlag til overmagten fra Tyskland

Danmark åbnede deres EM-slutrunde fredag aften mod et dominerende tysk hold, der straffede de danske kvinder med en overbevisende storsejr.

Danmark Kvindelandshold EM Tyskland åbningskamp
Soccer Football - Women's Euro 2022 - Group B - Germany v Denmark - Brentford Community Stadium, London, Britain - July 8, 2022 Germany's Lena Lattwein celebrates scoring their third goal with Linda Dallmann and Alexandra Popp REUTERS/Dylan Martinez

Fredag aften blev de danske kvinders EM skudt i gang mod Tyskland på Brentford Community Stadium i London.

Danmark blev udspillet fra kampens indledning og det endte med et 4-0 nederlag til de tyske favoritter.

Tyskerne lagde et massivt pres på den danske defensiv fra start, hvor træværket reddede målvogteren, Lene Christensen, tre gange inden for de første 12 minutter.

Få minutter senere kunne stolperne end ikke redde et hårdt spark fra Lina Magull, der bragte tyskerne foran 1-0.

I anden halvleg kom tyskerne lige så sultne ud som ved kampens start, og efter en fejlvurdering fra Lene Christensen, stod der 2-0 til Tyskland.

Med 15 minutter igen indledte det danske kvindelandshold et højt pres, og det betød huller i den danske defensiv, som Tyskland straffede med scoringen til både 3-0 og 4-0.

Langt ude i overtiden tog frustrationerne over for indskiftede Kathrine Kühl, der modtog sit andet gule kort.

Officielt: OB henter dansker fra norsk fodbold

I næste kamp tørner de danske kvinder sammen med Finland, der tabte deres første kamp med 4-1 til Spanien.