3F Superligaen

Bliv klogere på Lukas Klitten: Hvem er Silkeborg IF’s nyeste erhvervelse?

Lukas Klitten blev mandag præsenteret som ny spiller i Silkeborg IF, men hvem er han egentlig? Vi har interviewet midtjydernes nye venstreback.

Lukas Klitten
Lukas Klitten er landet i Silkeborg efter en enkel sæson i italienske i Frosinone Calcio. Foto: campo.dk

I går kunne Silkeborg IF præsentere et helt nyt navn i truppen, da man har lejet 22-årige Lukas Klitten for den kommende sæson i den italienske Serie B-klub Frosinone Calcio.

Efter tirsdagens træningspas på JYSK Park har campo.dk interviewet den nytilkomne venstreback, der inden skiftet til italiensk fodbold fik sit superligagennembrud hos Silkeborgs jyske rivaler fra AaB.

– Det er skønt at være tilbage i Superligaen. Det har været en god start. Det virker som en megafed klub, fede holdkammerater og en god trænerstab. Det virker megafedt her. Jeg er meget glad, lyder det således fra Lukas Klitten, der efterfølgende får syv udvalgte spørgsmål, som du kan finde herunder.

Officielt: Silkeborg henter dansker hjem fra Italien

1: Hvordan kan det være, at det lige var Silkeborg IF, der trak dig tilbage til dansk fodbold?
– Klubben og spillestilen var meget tiltalende. Det passer mig mega godt. Det var det rette match for mig. Jeg tror, det bliver godt det her.

2: Prøv at beskriv dig selv som fodboldspiller med tre ord.
– Kombinationsstærk, god i relationerne og chanceskabende.

3: Hvem er dit fodboldidol?
– Det er Marcelo (forhenværende Real Madrid-spiller, red.). Han kunne noget helt specielt offensivt i sin primetime, men nu er han jo gammel (34 år, red.).

4: Danmark eller Italien?
– Danmark. Det er her, jeg er fra, og det er her, alle mine relationer er. Italien er lækkert, men Danmark må være mit svar.

5: Hvem har været din hårdeste modspiller i karrieren indtil nu?
– Det må være Bukayo Saka fra Arsenal. Jeg spillede mod ham i en U19-landskamp mod England, og han kunne bare noget helt specielt. Han havde et helt vildt antrit og en fart, som jeg ikke har oplevet før. Han gør det også godt nu, må man sige.

6: Hvem har været din bedste medspiller?
– Det må blive Federico Gatti (24-årig forsvarsspiller, red.). Han blev solgt til Juventus, da jeg var i Frosinone. Han har også siden fået sin landsholdsdebut for Italien. Han havde en vild fysisk pakke, så det må klart blive ham.

7: Bliver det specielt at tørne sammen med tvillingebrormand (Oliver Klitten, red.) i AaB?
– Ja, det bliver da helt sikkert sjovt, hvis bare han ikke bliver udlejet til Hobro igen, slutter Lukas Klitten med et stort smil.

Se listen: Sommerens til- og afgange i Superligaen

Lukas Klitten kan få sin officiele debut for Silkeborg IF, når de søndag den 17. juli møder oprykkerne fra Lyngby Boldklub på udebane i deres Superliga-premiere.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P